Bellissimo! Italienska Granarolo lockar dig till osthyllan med två frestande nyheter. Granarolo Quattrocento Grovriven, en hårdost som gör matlagningen enkel och läcker.

Burratine, en oemotståndlig miniatyr av den populära Burratan. Granarolo, den största italienska mejerigruppen ägd av 700 italienska mjölkbönder, är det självklara valet för många italienare.

Italienska Granarolo

All ost tillverkas i Italien av italiensk mjölk. Luca Tonin, VD Granarolo Nordic, delar sin entusiasm: ”Det känns extra kul att lansera våra två äkta italienska ostar just i Sverige då intresset för italiensk matkultur och ost är stort här.”

NYHET QUATTROCENTO Quattrocento, Granarolos egen hårdost, en favorit i de italienska köken, likvärdig med Parmigiano Reggiano. Namnet betyder 400 på italienska, eftersom det krävs mer än 400 liter komjölk för ett 40 kg tungt osthjul. Lagrad i minst 10 månader och nu tillgänglig som Granarolo Quattrocento Grovriven, redo att förhöja dina rätter. Återförslutningsbar förpackning för bekvämlighet. Pris: 36,90 kr/85 g.

LÄS OCKSÅ: Granarolo lanserar tre Gorgonzola

NYHET BURRATINE Granarolo utökar sitt färskostsortiment med Burratine, en krämig och len Burrataminiatyr i perfekt portionsstorlek. Ett perfekt tillskott till svenska favoriter som Burrata och Mozzarella. Pris: 49,95 kr/150 g (3 Burratine). Matentusiasten Linnéa Seidel (@linneaskafferi) har skapat recept med nyheterna, inklusive Smashed Broccoli med Quattrocento Grovriven, Quattrocentofocaccia och Minifrittatas med Burratine. Låt de nya smakerna inspirera till ännu mer italiensk matglädje, med få men kvalitativa råvaror tillagade med passion och omtanke.

Smakexperten Linnéa Seidel

Recept:

”Quattrocentofocaccia: En Smakresa till Italien i Varje Tugga!”

Vem kan motstå lockningen av en saftig italiensk focaccia? När den är toppad med generösa mängder ost blir njutningen total. Om du ännu inte har gett dig i kast med att göra flera mindre focaccia är det hög tid att göra det nu. Dekorera brödet med dina favoritråvaror, som oliver, färska örter, tomater, och krön det hela med ett rikligt lager av Granarolo Quattrocento Grovriven. Magnifico!

Tillagning: 2 timmar 4 bröd

Focaccia:

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • ca 10-12 dl vetemjöl
  • Salt

Topping:

  • Olivolja
  • Urkärnade oliver
  • Körsbärstomater
  • Färsk basilika
  • Färsk salvia
  • 2 förpackningar Granarolo Quattrocento Grovriven, 85 g

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt olja, honung, mjöl och salt. Arbeta degen i cirka 5 minuter, den ska fortfarande vara kladdig. Ringla olja över och täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur tills den har dubblat i storlek.

Smörj botten på 4 runda, ugnsfasta formar. Dela degen i 4 delar och fördela den i formarna. Vik ihop degen ett par gånger och forma till runda bröd. Låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Ringla olja över de fyra bröden och dekorera dem med tomater, oliver och örter. Toppa sedan med Generous mängder Granarolo Quattrocento Grovriven och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Upplev smakresan till Italien i varje tugga och låt Quattrocentofocaccia bli stjärnan på ditt matbord!

”Smashed Broccoli med Quattrocento: En Smakexplosion för Dina Smaklökar!”

Broccoli kommer aldrig att vara densamma igen efter att ha provat detta sensationella recept på Smashed Broccoli med en läcker yoghurtdipp. Vi tar broccolin till nya höjder genom att toppa den med basilika, salvia, vitlök och generösa mängder Granarolo Quattrocento Grovriven. Ett perfekt tilltugg eller en oumbärlig del av middagen.

Ingredienser:

  • 2 broccolihuvuden
  • 1 Granarolo Quattrocento Grovriven, 85 g
  • Olivolja
  • Salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • Färsk salvia
  • Färsk basilika

Yoghurtdipp:

  • 2 dl naturell yoghurt
  • Saften från 1/2 citron
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär broccolibuketterna från stammen och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem ånga av ordentligt.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut broccolibuketterna. Platt dem med ett glas, med bakplåtspapper emellan för att undvika att de fastnar.
  4. Toppa broccolin med olja, salt, finhackad vitlök och örter. Avsluta med ett rikligt lager Granarolo Quattrocento Grovriven.
  5. Rosta i ugnen tills osten smält och fått fin färg, cirka 15 minuter.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtdippen och servera den till din smaskiga smashed broccoli.

Buon Appetito! Upplev en explosion av smaker och njut av den perfekta kombinationen av krispighet, krämighet och ostig godhet.

Text: Redaktionen – Butiksnytt