Movement, med sitt huvudkontor i Malmö, är en av Sveriges ledande distributörer inom FMCG med välkända varumärken inom dagligvaru-, service-, sport- och hälsofackhandeln samt inom restaurang och storhushåll. Movement har kundanpassade lösningar inom logistik och distribution, marknadsföring, nyckelkundsbearbetning och säljkårsbearbetning i butik. Med över 90 års erfarenhet och baserat på framgångsrik leverans och utveckling, nöjda samarbetspartners och starka säljkårer, kommer detta förvärv att stärka verksamheten för Conaxess Trade i Sverige.

– Movement är ett fantastiskt tillskott till vår svenska verksamhet. Det kombinerade företaget har en väldigt stark marknadsposition med många duktiga och kompetenta medarbetare. Jag är säker på att detta kommer att göra oss än mer framgångsrika på den svenska marknaden, säger Uwe Thellmann, CEO på Conaxess Trade.

Jens Gjedrem, Regional Manager i Sverige och Norge berättar vidare att “detta ger oss de kompetenser och den storlek som krävs för att säkerställa tillväxtstrategin för våra samarbetspartners i Sverige.”

Jennifer-Friman-VD-Movement-Group-2020
Jennifer Friman, CEO på Movement.

– Jag är otroligt glad över denna möjlighet och ser fram emot att arbeta med nya kollegor för att leverera ännu bättre service till både nuvarande och nya samarbetspartners och kunder. Det känns som att vi är en perfekt match utifrån de tjänster vi erbjuder våra samarbetspartners och skapar en verksamhet med en stabil grund att leverera, både idag och i framtiden, säger Jennifer Friman, CEO på Movement.

Förvärvet av Movement är fortfarande föremål för genomlysning av KonkurrensverketMovement Group Nordic AB och Conaxess Trade Sweden AB kommer att fortsätta arbeta som separata legala enheter tills detta arbete är avslutat och integrationsprocessen är färdig. Vi förväntar oss att detta arbete är färdigt andra halvan av 2021.

Alla våra samarbetspartners kommer att kontaktas individuellt och hållas kontinuerligt uppdaterade i processen framåt.