Fler svenskar väljer idag att äta vegetarisk mat. För att möta den ökande efterfrågan lanserar Coop två nya tofuröror med de efterfrågade smakerna skagen med dill samt curry & pickles. De nya tillskotten till Coops breda vego-sortiment är veganska, producerade i Sverige och smakar som en skagen- och curryröra ska göra.

Coop lanserar två nya tofuröror under varumärket Coop, med fokus på smak och att erbjuda nya vegetariska alternativ i dagligvaruhandeln. Med tofuröran  skagen med dill kan alla som älskar en toast skagen till förrätt eller en bakad potatis med skagenröra till huvudrätt fortsätta njuta av vegetariska varianter av de klassiska rätterna. Vill man ha en vegetarisk variant av den klassiska curryröran i baguetten kan man fylla den med Coops nya tofuröra curry & pickles. Förutom att vara en god curryröra så innehåller den krispig vitkål och påminner om en härlig remoulad.

– Vi ser en ökad efterfrågan på vegetariska alternativ i våra butiker, och många efterfrågar olika röror som kan komplettera eller förstärka en maträtt. Våra nya tofuröror har fått väldigt positiv feedback i de tester som vi gjort och initiala försäljningssiffror visar att det är populära produkter, säger Susanne Krohn, produktspecialist egna varumärken Coop.

Hösten 2018 lanserade Coop tre olika produkter med inlagd tofu som snabbt blev ett populärt alternativ till sill. Inte minst gapade hyllorna tomt dagarna innan jul då många såg dem som det perfekta alternativet till sill på julbordet.

Coops nya tofuröror, skagen med dill samt curry & pickles, finns nu i Coops alla butiker och har ett rekommenderat pris på 29,95 kr.