Under snart 30 år har ERT Godis etablerat sig som en hela tiden växande godisgrossist. Nu tar företaget ytterligare ett steg i sin utveckling, detta genom att gå in som majoritetsägare i godisfabriken Mormor Lisas Konfektyr AB.

ERT Godis befinner sig i en väldigt expansiv fas för tillfället. Företagets största utbyggnad genom tiderna har påbörjats, där bland annat 5 000 mlageryta och nya kontor ska byggas. Nu skaffar sig företaget fler ben att stå på, genom att även lägga till en egen godisfabrik i företagsportföljen. – Vi har samarbetat med Mormor Lisas i många år och vet vilken kapacitet som finns i företaget och fabriken.

LÄS OCKSÅ: ERT Godis bygger ut

– Vi har de senaste åren tagit fram ett antal egna produkter som vi har sett få bra spridning och bra försäljning. Egna produkter är ett sätt för oss att utveckla organisationen. Vi ser även väldigt stora fördelar med att producera egna varor i Sverige, med tanke på hur problematiskt det kan vara med frakter från utlandet just nu, säger ERT Godis VD Nichlas Ernstsson.

I samband med att ERT Godis går in som huvudägare i Mormor Lisas Konfektyr AB kommer en översyn av den grafiska profilen att göras. En uppdaterad, modern logotyp är framtagen, med ett nytt och uppdaterat utseende på den klassiska ”Mormor”-figuren. Allt för att stärka varumärket Mormor Lisas.

– Vi ser stora fördelar med den här affären. I fabriken finns möjlighet att tillverka och förpacka chokladbollar, olika små godisbitar såsom Milkshake Collection, flowpackning av stycksaker, packning i påsar, chokladdoppning och mycket annat. Vi kommer också att kunna erbjuda Private Label-produkter, något som vi är övertygade om att många kommer tycka är intressant, avslutar Nichlas Ernstsson.