Mycket har hänt sedan ERT Godis grundades för 28 år sedan. Då bedrevs verksamheten i ett tvåbilsgarage med endast en anställd. Med en årlig tillväxt på cirka 10% krävdes så småningom nya lokaler, och flyttlasset gick till de nuvarande lokalerna på Annavägen i Växjö. En del expanderingar har skett under åren, bland annat genom att man har byggt tre lagerhallar, ett nytt chipslager och nya kontor. 2016 byggdes lagerytan ut med 1 600 m2, men redan några år senare hade företaget vuxit ur kostymen. Nu väntar den största tillbyggnaden hittills i företagets historia.

– Vi har länge försökt få tillstånd av kommunen att bygga ut och få en möjlighet att expandera ännu mer. Nu är alla papper påskrivna, och vi kan äntligen sätta spadarna i jorden. Vi kommer nu att bygga till ca 5 000 m2, vilket kommer att bli ett enormt lyft för hela vår verksamhet. Vi har idag cirka 5 000 pallplatser på vårt lager och med de nya ytorna finns det möjlighet att dubbla antalet, säger ERT Godis VD Nichlas Ernstsson.

Utöver tillbyggnaden har ERT Godis även förvärvat närliggande fastigheter, vilket kommer innebära stora möjligheter för företaget.

– Under 2021 hade vi en extraordinär tillväxt, kraftigt ökad försäljning och gjorde flera nyanställningar både på kontor och lager. Sedan några månader kör vi skiftarbete på lagret för att hinna med. Vi håller även på att implementera VMS-system och kommer nu kunna ta ytterligare steg i vår utveckling. Redan när företaget grundades för 28 år sedan var målsättningen att ERT Godis skulle bli Sveriges bästa, största och trevligaste godisgrossist. Den stundande tillbyggnaden ger oss ännu bättre förutsättningar att förverkliga denna målsättning, säger Nichlas Ernstsson.

Tillbyggnaden om cirka 5 000 mberäknas vara klar under sommaren 2022. ERT Godis har i dagsläget cirka 80 anställda och räknar i samband med tillbyggnaden med att anställa ca 10 personer.