Fazer Yosa fortsätter sin mission att utmana den svenska marknaden kring produkter baserade på havre. För konsumenter som vill ha en smakrik, hälsosam dryck i farten, erbjuder Fazer Yosa nu två nya havrebaserade drycker i behändig 150 ml-förpackning i smakerna kaffe och choklad. Produkterna innehåller inte något tillsatt socker och har hög andel havre i jämförelse med befintliga konkurrenters.
 

Fazer fortsätter att utveckla innovativa Fazer Yosa-produkter som en del av sin omfattande satsning på nordisk havre och växtbaserade produkter. Fazer Yosas utbud består av produkter som svarar på konsumenternas efterfrågan på havrebaserade produkter som en del av sin dagliga kost. Produktutbudet består av mellanmål, drycker och matlagningsprodukter.

– Vi vill främja havrens roll som en naturlig del i konsumenters dagliga kost genom att lansera nya hälsosamma alternativ på marknaden. Med våra nya 150 ml havredrycker vill vi underlätta för konsumenter att njuta av en god, mjölkfri havredryck, utan tillsatt socker, lämplig när man är på språng, säger Tiia Antila, varumärkes- och kategoriansvarig för Fazer Yosa.

Fazer Yosa havredryck choklad, 150 ml och Fazer Yosa havredryck kaffe, 150 ml

Lagom till sommaren lanseras två Fazer Yosa 150 ml havredrycker i smakerna kaffe och choklad. Dryckerna är ett perfekt val att ha i gymväskan, till picknicken eller som mellanmål. Fazer Yosa havredryck choklad kan avnjutas av hela familjen. Kaffedrycken har en mild smak av kaffe som är utmärkt i kombination med den naturliga sötman från havren. Havredryckerna innehåller inte något tillsatt socker och har ett högt havreinnehåll på 14%, jämfört med befintliga konkurrenters – även kalcium, jod- och vitaminer (riboflavin, D12 och B12). Produkterna passar en vegankost och innehåller inte någon soja. Förpackningarna återvinns tillsammans med kartong i pappersåtervinning. Dryckerna serveras bäst väl kylda och passar utmärkt till sommarens fikastunder.

Nordisk havre är känd för att ha hög kvalitet tack vare vårt unika klimat och en miljö som inte kan återskapas någon annanstans. Växtperioden på våra breddgrader är kort men väldigt intensiv. Havre planteras under maj för att skördas redan under augusti och september. Midnattssolen och det begränsade solljuset under de mörka vintermånaderna gör de nordiska växtförhållandena exceptionella. Under vintern är marken frusen, vilket gör jorden och naturen ren.

Att äta växtbaserat är bevisat bra för planetens framtid. Det hjälper oss bland annat att reducera växthusgaser och minskar vattenförbrukningen i matproduktionen. Utöver att stödja utvecklingen av växtbaserad mat, deltar Fazer även i utvecklingen av det hållbara jordbruket. Fazers principer för hållbart spannmål är framtagna för att bland annat minska kemikalieanvändningen inom jordbruket och samtidigt bibehålla produktivitetsnivån. Principerna består av tio åtgärder med syfte att behålla näringsämnen på åkrarna- där de kan användas till grödorna – och borta från våra vattensystem. Målet är att minska övergödning, skydda biologisk mångfald och minimera användningen av kemikalier.