Lyxigt & lättlagat med populär råvara

Från mars hittar du tre olika Frøya Lax Loins i svenska butiker.

– Lax Loins är de finaste detaljerna från laxen. Helt skinn- och benfria, perfekta att äta råa rakt upp och ner eller snabbt tillagade, säger Marie Lannebrink, Brand Manager, Fiskeriet Sverige AB.

Laxen är odlad utanför ön Frøya i Norge där förutsättningarna är perfekta. Tack vare att golfströmmen skapar stora variationer i ebb och flod säkerställs näringsrikt och rent havsvatten två gånger om dagen.

De finaste filéerna handplockas och paketeras inom två timmar från att fisken fångats. Frøya Lax Loins har ”sushi grade” och passar alltså utmärkt att äta råa. De är dessutom helt jämna i formen vilket underlättar matlagning och reducerar matsvinn.

För den matlagningsintresserade finns oändliga möjligheter med Frøya Lax Loins, det är bara att släppa loss fantasin. Här är tre recept, finns som bifogad fil i word dokumentet, som kombinerar den klassiskt nordiska laxen med asiatiska smaker:

Nordisk Laxbowl. Soja- och sesammarinerad Frøya Back Loin med het råkostslaw & päron.

Lax-Bibimbap. Klassisk koreansk husmanskost där Frøya Back Loin ger en nordisk twist.

Het grillad lax med gröna tillbehör. Frøya Mid Loin glänser i starkt sällskap av gröna plockrätter.

Från v11 finns produkterna hos ICA.

Frøya Back Loin ½ 180 g och Frøya Back Loin 1/1 ca 380 g.Den finaste biten från laxryggen. Handskuren till en jämn form och helt skinn- och benfri är den perfekt i alla typer av sushi, sashimi, bowls eller andra rätter då du äter laxen rå. Cirkapris 89 kr för 180 gram, cirkapris 150 kr för ca 380 gram.

Frøya Mid Loin ½ 300 g.Lite fetare och saftigare än ryggbiten vilket höjer smaken ytterligare när du väljer att grilla eller steka laxen. Cirkapris 129 kr för 300 gram.