Svenska fotbollsföreningar som drabbats av coronaviruset kommer att få finansiellt stöd från SvFF, ICA och Marabou – som ägs av Mondelēz International. 2.75 miljonerna delas ut genom initiativet ”Alla är olika – olika är bra”, som stöttar barn och ungdomar i svenska fotbollsföreningar som aktivt arbetar med jämlikhet och inkludering.

Vd, ICA Sverige. Fotograf: Jessica Gow/TT.
Vd, ICA Sverige. Fotograf: Jessica Gow/TT.

– Vi på ICA är glada över att kunna vara med och stötta fotbollsföreningar som trots Corona-krisen fortsatt med sin verksamhet. Jag vet att detta är en viktig fråga för ICA-handlare runt om i landet, som ser hur betydelsefullt det är för ungdomar och deras föräldrar att kunna röra på sig, träna och ha kul tillsammans, säger Anders Svensson, vd på ICA Sverige.

LÄS OCKSÅ: ICA och Svenska Fotbollförbundet förlänger sitt samarbete

Totalt kommer 2,75 miljoner kronor delas ut till fotbollsföreningar runt om i landet. Pengarna har samlats in tack vare ICA-handlarnas engagemang och ska gå till föreningar som trots coronaviruset driver projekt som får fler att börja, och fler att fortsätta att vara en del av fotbollen.

Hilda Björkman, Head of Category Planning Sverige på Mondelēz

– Med Marabou som partner, både till SvFF och ICA känns det bra att kunna vara med och bidra och fortsatt lyfta viktiga frågor kopplat till barn och ungdomsidrott”, säger Hilda Björkman, Head of Category Planning Sverige på Mondelēz.

LÄS OCKSÅ: ICA samlade in 5,4 miljoner kronor för en mer jämställd fotboll

Mondelēz deltar i initiativet genom Marabou till förmån för Alla är olika – olika är bra och bidrar till utdelningarna med 250 000 kronor för att stärka ungdomsfotbollen och föreningars möjligheter att bedriva verksamhet.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

– 2020 har inneburit en stor ekonomisk prövning för många svenska föreningar. Trots detta får arbetet för en jämlik och inkluderande fotbollsrörelse inte stanna upp. Årets utdelning ska ses som en form av löfte att svensk fotboll kan känna trygghet i att vi även i turbulenta tider kommer fortsätta stötta dem i deras viktiga arbete för att skapa en fotboll där alla är välkomna, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

ICA är mångårig partner till Svenska Fotbollförbundet och har sedan 2016 i samarbete med SvFF fördelat finansiella bidrag till fotbollsklubbar som aktivt arbetar med jämlikhet och inkludering. Genom Alla är olika – olika är bra har det hittills delats ut 8 miljoner till 70 fotbollsföreningar runt om i Sverige. I år lägger vi ytterligare 2,5 miljoner kronor till denna summa.