”Fazer Aito Expanderar med Funktionella Havredrycker – Nytt Tillskott i Växtbaserat Sortiment”

Fazer Aito, den mångfasetterade produktfamiljen med växtbaserade inslag, där nordisk havre är hjärtat, är nu stolta över att presentera sitt senaste tillskott – funktionella havredrycker. Redan kända för sina smakrika och växtbaserade alternativ, tog de vårens lansering av Fazer Aito Barista havredryck ett steg längre. Nu kommer de med drycker som inte bara är delikata utan också är berikade med viktiga näringsämnen.

Fazer Aito är dedikerade till att utforska och skapa nya mångsidiga växtbaserade produkter som passar för alla möjliga ändamål.

”Växtbaserat med god smak är vårt ledord på Fazer Aito, och vi är stolta över att presentera en helt ny kategori av funktionella havredrycker, berikade med vitaminer och mineraler. Vi vill inspirera till en ökad användning av växtbaserade produkter, och de nya funktionella havredryckerna är ett enkelt steg mot en mer växtbaserad livsstil. De passar för många olika tillfällen och smakar fantastiskt,” säger Maija Hellman, marknadschef på Fazer Lifestyle Foods enhet för växtbaserade drycker.

De funktionella dryckerna kommer i praktiska 2,5 dl återvinningsbara förpackningar med kork och kan förvaras oöppnade i rumstemperatur. Det gör dem idealiska att ta med, exempelvis som mellanmål eller i matsäcken.

Fazer Aito Boost Havredryck Hallon 2,5 dl: Den här havredrycken bjuder på en uppfriskande hallonsmak och är berikad med zink, magnesium och C-vitamin. Magnesium och vitamin C hjälper till att minska trötthet och utmattning samt stödjer normal energiomsättning som en del av en varierad kost och hälsosam livsstil. Produkten är vegansk, mjölkfri och sojafri.

Fazer Aito Performance Havredryck Mango 2,5 dl: Denna variant har en frisk mangosmak och innehåller tillsatt kalcium och magnesium, vilket har visat sig ha positiva effekter på elektrolytbalansen och normal muskelfunktion som en del av en varierad kost och hälsosam livsstil. Även den här drycken är vegansk, mjölkfri och sojafri.

Utöver de nya funktionella havredryckerna omfattar Fazer Aito-familjen också Fazer Aito Barista havredryck, som är perfekt balanserad för att komplettera kaffets smak och användbar i gröt, smoothies, bakning och matlagning. För matlagning och bakning finns också Fazer Aito matlagningshavre och Fazer Aito visp, som är växtbaserade alternativ som är fria från laktos, mjölk och gluten. Fazer Aito fortsätter att sätta växtbaserad mångfald i centrum och erbjuder innovativa alternativ för en hållbarare och mer hälsosam livsstil.

Text: Jonny Bothin – Butiksnytt