KRAV tar nu nästa steg i sin digitala omställning, genom att lansera en digital plattform och en app för smarta telefoner där man kan ta del av KRAVs regler. KRAV vill med denna satsning göra reglerna mer användarvänliga, då det nu blir lättare att navigera bland dem och hitta vad man söker.

– Den nya digitala plattformen är en del i vårt övergripande mål att skapa användarvänliga verktyg och med detta hoppas vi kunna förenkla och öka tillgängligheten till KRAVs regler för kunder och berörda partners, säger KRAVs vd Anita Falkenek.

Nu kan man läsa 2021 års utgåva av KRAVs regler på ett nytt sätt på regler.krav.se, och dessutom i en ny nedladdningsbar app för smarta telefoner (iOS och Android). Man kan välja att läsa reglerna i dess helhet eller välja ut det som berör ens regelområde.

Tillgänglighet och enklare navigering har varit ledord i arbetet med digitaliseringen. Den digitala regelboken är både på hemsidan och i appen sökbar, och det går också att snabbt klicka sig vidare till andra interna regler, definitioner, externa hjälpmedel eller kompletterande uppgifter. Nytt är också att man kan filtrera på exempelvis nya regler, regler som kan ge en större avvikelse eller KRAVs regler som ligger utöver de regler som har stöd i EU:s förordning för ekologisk produktion.

Både på KRAVs hemsida och i appen kan man läsa nyheter och ändringar i såväl aktuella som kommande regelutgåvor.

– Den nya sidan är toppen. Nu är den tillbaka till att vara platsen där man kollar reglerna. Den är överskådlig och man kan lätt klicka sig fram till rätt del i kapitlen, säger Malin Lovang, odlingsrådgivare på Lovang lantbrukskonsult, som har testat den nya sidan med reglerna.

Här finns plattformen på KRAVs hemsida https://regler.krav.se/