Kronfågel återkallar produkten Kycklingpinnar som en försiktighetsåtgärd. Detta görs då spår av kycklingfötter som kan vara av vass karaktär har upptäckts.

Återkallelsen berör endast produkten Kycklingpinnar med produktionsdatum före 11 februari 2020 och bäst-före-datum 10 februari 2021, se bild ovan. Kycklingpinnar producerade efter detta datum är säkra att konsumera.

– Artikel #3182 Kycklingpinnar, 400 gram.

Produkten är såld till samtliga större livsmedelskedjor över hela landet. Konsumenter som köpt varan ombeds att lämna tillbaka den till butiken. Ersättning utgår.

Konsumentsäkerhet är av högsta prioritet för Kronfågel som tar händelsen på stort allvar och har sedan upptäckten ändrat produktionsrutinerna.

Kronfågel är Sveriges marknadsledande kycklingproducent. Vi producerar, säljer och marknadsför kyld, fryst och förädlad kyckling. Kronfågel ingår i Scandi Standard som är en av de största producenterna av kycklingbaserade livsmedelsprodukter i norra Europa med ledande positioner i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Irland. Våra starkaste varumärken är Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Naapurin Maalaiskana och Manor Farm. Tillsammans är vi ca 3 000 medarbetare och har en omsättning på över 7,5 miljarder SEK. Läs gärna mer på www.kronfagel.se.