För ett år sedan lanserades jordgubb som ny smak i Lindahls populära kvargsortiment en kvarg utan tillsatt socker och med hög proteinhalt. Då var det i en praktisk portionsstorlek på 150 g som snabbt blev en storsäljare.

– Jordgubb är en älskad smak för oss svenskar och kvargen blev en favorit direkt, den hamnade snabbt i vår topplista över mest sålda smaker. Därför släpper vi nu mer av samma, vi vet att kvargälskarna gärna köper stora bägare med sina favoritsmaker, säger Martina Pettersson, marknadschef på Skånemejerier.

Jordgubbskvargen kommer nu även att finnas i 500 gram. I enlighet med Skånemejeriers riktlinjer för hållbar produktutveckling innehåller den inget tillsatt socker, och har en hög proteinhalt – vilket är en del av Lindahls DNA.

Nyheten har tagits emot väl bland alla landets butikskedjor och kommer att finnas hos samtliga från och med vecka 7.

Samtidigt passar Lindahls på att uppgradera designen på hela sitt sortiment.

– Vi ville ha ett tydligare uttryck, mer rakt på sak. Bland annat har vi valt färgade lock så att man lättare ska kunna hitta sin favoritsmak, säger Martina Pettersson.

Lindahls är den svenska kvargsuccén som inte bara är marknadsledare i Sverige utan även gått på export, och hittas nu i flera andra europeiska länder. Målgruppen är bred. Kvarg passar perfekt när du är sugen på något gott, nyttigt och proteinrikt till frukost, mellanmål eller efter träning.