Skapa din egen smak är tävlingen där Sveriges chokladälskare fick föreslå sin favoritkombination av ingredienser till Marabous kommande chokladkakor. Tävlingen pågick mellan 1 januari – 28 februari i år och 99 369 uppfinningsrika svenskar deltog. Tre lyckliga vinnare har nu korats och deras chokladdrömmar blir därför till verklighet under 2021. Nu är tiden kommen för att presentera den första vinnande smaken, Marabou Popcorn.

2020 blir ett historiskt år för Marabou då de för första gången bjöd in svenska folket till att vara med och skapa nästa stora smaklansering. Hela Sverige fick chansen att dela med sig av sina favoritsmaker i alla möjliga kombinationer och det vinnande förslaget får en plats i hyllan under 2021. Den första vinnande smaken i tävlingen är nu klar och från den 15 februari finns Marabou Popcorn 185g tillgänglig i snackshyllan.

‒Vi ville göra varje chokladälskares dröm till verklighet, nämligen att få skapa sin egen chokladkaka med sina favoritingredienser, säger Niklas Larsson, varumärkesansvarig på Marabou.

Smaken består av Marabou mjölkchoklad, fylld med popcorn, knapriga bitar av majssnacks och en nypa salt. Marabou Popcorn är inte bara en speciell lansering, smaken blir även en del av Marabous permanenta sortiment. Helt enkelt en dröm för alla choklad- och snacksälskare!

Vinnare Eva från Kristianstad.

Det vinnande bidraget skickades in av Eva från Kristianstad och hon får därmed sitt namn på chokladkakan. Hennes motivering var att hon ville skapa något spännande, därav kombinationen av den söta chokladen med sälta, i flera olika konsistenser, för att skapa en rolig och god variant. Helt enkelt något hon själv gärna skulle smaka!

‒Kombinationen popcorn, rostad majs och salt var minst sagt en populär mix i tävlingen och många chokladälskare har valt den som sin favorit. Vi är så glada och stolta att nu kunna lansera den som en permanent smak i vårt sortiment, fortsätter Niklas Larsson.

Tävlingen avslöjade en hel del andra innovativa smakförslag och kombinationer, som exempelvis, Pistage/Digestive/Karamell, Pecan/passion/kokos och Hallon/banan. Bland övriga populära smaker hittar vi exemplevis hallon, vit choklad, karamell, brownie och marshmallow. Över hela Sverige blandades dessa och andra ingredienser i alla möjliga kombinationer. Smaken popcorn utmärkte sig alldeles extra, och nu återstår frågan – kan det vara Sveriges mest önskade chokladkaka?