Med den fjärde upplagan utav traineeprogrammet ICA Young IT Professional Program startar 12 talanger sin framtidskarriär hos ICA. I och med detta stärks samarbetet ytterligare mellan ICA Gruppen och Nexer Tech Talent som ansvarar för att driva programmet.

– Vi ser verkligen fram emot att starta vårt fjärde ICA Young IT Professional program. Vi har tagit oss an en offensiv digitaliseringsresa inom alla våra verksamheter på ICA och programmet är ett led i att säkra eftertraktad IT-kompetens. Samarbetet med Nexer innebär att vi både får stöd kring att driva programmet och tillgång till Nexers stora målgrupp av IT-talanger. För ICA innebär detta ett enkelt och effektivt sätt att få in rätt kompetens. Nu laddar vi inför programstarten med ambitionen att ge alla deltagarna stora möjligheter att fördjupa och specialisera sig inom sina områden och få en riktig drömstart på sin framtida karriär på ICA, säger Johanna Wiking programansvarig på ICA.

ICA Gruppen har genomfört talangprogram sedan 2019 och nu väljer man att ta nästa steg och involvera flera av de olika bolagen inom ICA Gruppen, bl a är Apotek Hjärtat delaktiga. Kompetenserna i årets talangprogram är inom eftertraktade områden för att säkra framtidens kompetensbehov såsom Data Engineering, Business Analyst, App- och frontend utveckling. Talangprogrammet är under 12 månader där man varvar utbildning med mentorskap och projektarbete. Deltagarna är anställda av Nexer Tech Talent för att efter avslutat program fortsätta sin karriär hos ICA.

– Det är extremt roligt att vara i gång med det fjärde programmet tillsammans med ICA och därmed utöka och stärka vårt samarbete. Efter att jobbat tillsammans under flera år känner vi verksamheten väl och vet hur behovet ser ut och kan därför med stor träffsäkerhet hitta rätt kompetenser och hjälpa ICA på sin fortsatta digitaliseringsresa. Vi märker också att trenden kring dessa program är stigande och är väldigt attraktivt hos kandidaterna, vilket gör det extra roligt, säger Joel Rajalakso, Business Manager på Nexer Tech Talent.