Idag öppnar Lidl en ny butik på Frölunda Torg. Den efterlängtade butiken blir den tredje i Frölunda, och totalt 13:e Lidl-butiken i Göteborg. Göteborgarna erbjuds därmed ännu fler möjligheter att ta del av ett brett sortiment av färska svenska varor och en stor variation av produkter till hem och hushåll.

Den nya butiken är belägen mittemot entrén från spårvagnshållplatsen och ligger på nedre försäljningsplan i köpcentret. Den blir också den sista Lidl-butiken att öppna i år efter ett expansivt år med 15 öppningar. 

– Det känns otroligt roligt att få slå upp portarna till nästa Lidl-butik i Göteborgsområdet. Frölunda Torg är ett av Sveriges största köpcentrum och framförallt så är hela Frölunda inne i en spännande utvecklingsfas. Dessutom känns det skönt att kunna öppna ytterligare en butik i området, nu har vi tre hela butiker i Frölunda vilket ger våra kunder möjlighet att sprida ut sig, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef på Lidl Sverige.

Lidl har sedan tidigare en butik på Distansgatan vid Marconimotet i Frölunda och en butik på Lergöksgatan. Den nya butiken, som har en försäljningsyta på 1 400 kvadratmeter, blir därmed den tredje i Frölunda och totalt 13:e Lidl-butiken i Göteborg.

Frölunda torg är med sina 12 miljoner årliga besökare ett av Sveriges största köpcentrum. Det är också den tredje största kollektivknutpunkten i Göteborg med 25 000 passerande resenärer per dag och 5 000 avstigande resenärer per dag. 

Lidl är den enda livsmedelskedjan i Sverige som klimatkompenserar för den svenska verksamheten och fokus på hållbarhet genomsyrar hela företaget.