Håkan Guldkula är dalmasen som flyttade till USA och hamnade på Svenska Handelskammaren i New York. Han gjorde senare megakarriär på Wall Street. Men lika lätt fången som den förmögenheten varit – lika lätt förgången visade den sig bli. Under bankkrisen 1990 förlorade han vartendaste korvöre.

Men unge Herr Guldkula, bördig från Ludvika, är inte den som lägger sig ner och begråter en skvätt spilld mjölk. Håkan reste sig och byggde upp en helt ny förmögenhet. Han startade en rad framgångsrika bolag och gjorde många kloka investeringar. Under de ljuva åren i New York, och som globetrotter, förälskade han sig i gudarnas dryck – Champagne.

Magasin Butiksnytt.

Och Håkan Guldkula vore inte Håkan Guldkula om han inte helt sonika bestämde sig för att starta ett alldeles eget champagnemärke. E voilà! Varumärket Guldkula Champagne var fött.

Nu har det gått sju år sedan de allra första varianterna av Guldkula Champagne dök upp på den svenska marknaden år 2015. Idag, med fem högkvalitativa varianter i sortimentet, är Guldkula Champagne Sveriges bäst säljande champagnemärke.

Richard Juhlin. Foto: Gustav Kaiser.

Och nu har Håkan tillsammans med Richard Juhlin tagit fram nyheten Guldkula Brut Rèserve. Dosagen är 9 gram för att lätta upp den höga syran och druvorna är de klassiska Pinot meunier, Pinot Noir och Chardonnay.

Håkan Guldkula introducerar Guldkula Brut Rèserve

– Jag är mycket nöjd med produkten, berättar Håkan Guldkula. Det här är en fantastisk Champagne och dessutom till ett mycket rimligt pris!

Guldkula Brut Rèserve
Frankrike, Champagne,
Flaska 750 ml, 12,5 %
Produktnummer: 56523
Pris: 269 :-