Nu kommer MUSH med en helt ny serie helfoder för hundar. MUSH Hellä är ett naturligt benfritt råfoder som innehåller fermenterade grönsaker, fisk- och olivolja med nyttiga omega-3-fettsyror samt naturliga vitaminer och mineraler. Fodret innehåller endast en proteinkälla, nöt eller kyckling.

MUSH Hellä passar extra bra för hundar som ska börja äta råfoder men det går också bra att serveras tillsammans med torrfoder.

Ordet Hellä är finska och kan närmast översättas till skonsam eller tillgiven. MUSH nya helfoder för hund är ett naturligt skonsamt råfoder som hunden är skapt för att äta. Helfoder betyder att maten innehåller alla viktiga näringsämnen en hund behöver för att hålla sig frisk och stark utan att man behöver tillsätta något.

MUSH Hälle-serien innehåller fermenterade grönsaker rika på nyttiga mjölksyrabakterier som är viktiga för att tarmen ska må bra. De fermenterade grönsakerna förbättrar också hållbarheten, näringsvärdet och smältbarheten och mjölksyrebakterierna ger bra struktur och gör maten extra god. Även en exklusiv blandning av omega-3 fisk- och olivoljaär tillsatt, vars nyttiga EPA- och DHA-fettsyror stöder kognitiva funktioner och är bra för ögonen och hjärtat. Kalciumkällan i produkterna kommer från äggskal och fodret är balanserat med en naturlig vitamin- och mineralmix av noggrant sammansatta örter och växter. 

MUSH Hellä Kyckling och MUSH Hellä Nöt är benfria och innehåller endast en proteinkälla, kyckling eller nöt, och hundägaren kan därför enkelt välja den sort som hunden mår bäst av att äta. Köttet kommer från Finland och Sverige, som båda länderna har bland världens högsta krav på djurhållning. Både kött och organ används för att få en bra balans mellan protein och fett.

– MUSH Hellä är ett exklusivt helfoder med genomgående naturliga råvaror. Det är perfekt att börja med för de hundar som ska börja med råfoder men också för seniorer, de som behöver återhämta sig från sjukdom och hundar med överkänslighet. MUSH Hellä är framtaget för att ge friska, glada hundar, säger Robban Rosén, Sverigeansvarig på MUSH.

MUSH Hellä kommer att säljas i svenska djurbutiker från oktober i år. Varje förpackning innehåller 1 kilo och kostar cirka 99 kronor.