Nordby Shoppingcenter omsatte mest av alla köpcentrum i Sverige 2018. Utvecklingen under 2019 visar en fortsatt stark utveckling på bred front i företaget Thon Propertys portfölj. Enligt HUI’s köpcentrumbarometer så har Thon Property fem av de åtta översta köpcentrumen på listan med störst tillväxt under andra kvartalet 2019.

Störst köpcentrum 2018.

I HUIs köpcentrumkartläggning för 2018 konstaterar man att gränshandeln går riktigt bra – särskilt för Olav Thon Gruppens gränshandelsjätte Nordby shoppingcenter som placerade sig på plats fem i kategorin Årets största centrum. En kategori som inkluderar både köpcentrum och handelsområde. Nordby Shoppingcenter toppar listan som Årets största Köpcentrum som det köpcentrum som omsatte mest under 2018.

Årets största Köpcentrum (baserat på omsättning)

  1. Nordby Shoppingcenter (2), Olav Thon Gruppen/Orvelin gruppen.
  2. Westfield Mall of Scandinavia (1), Unibail-Rodamco-Westfield
  3. Nordstan Affärscentrum, Vasakronan/Hufvudstaden mfl.
  4. Täby Centrum, Unibail-Rodamco-Westfield.
  5. Sickla Köpkvarter, Atrium Ljungberg.

Fem av de åtta översta köpcentrumen på listan med störst tillväxt under Q2.

Enligt HUI’s köpcentrumbarometer så har Thon Property fem av de åtta översta köpcentrumen på listan med störst tillväxt under andra kvartalet 2019. På listan finns

  • Töcksfors Shoppingcenter (30,8%)
  • Långflon Köpcentrum (25,4%)
  • Charlottenbergs Shoppingcenter (22,1%)
  • Tanum Shoppingcenter (15,7%)
  • Nordby Shoppingcenter (13,3%)

– Gränshandeln är så klart en väldigt stark del i vår portfölj och vi är mycket glada över den positiva utvecklingen. De grepp vi tagit på köpcentrumen i gränshandeln visar sig fungera väl med vad den norska kunden efterfrågar. Bl.a. i Töcksfors så ger renovering och utbyggnad fina resultat och visar tecken på en fortsatt ljus framtid säger Hallgeir Åndal, VD Thon Property.

Vidare ser Åndal optimistiskt på utvecklingen i övriga köpcentrum där det finns pågående projekt i nästan alla köpcentrum för att följa den skiftande handeln.

– På Torp Köpcentrum bygger vi ut och förnyar i ett väldigt stort projekt medan vi har fler mindre pågående projekt i övriga köpcentrum. Vi kommer fortsätta att vara aktiva i utvecklingen av vår portfölj och har fler planer i ”pipen” fortsätter Åndal.