Visste du att eteriska oljor innehåller hundratals naturliga kemiska föreningar som påverkar både vår sinnesstämning och kroppens balans. Med deras välgörande dofter och energigivande effekt kan en helt ny värld öppnas. Med hållbarhet i fokus lanserar nu Svenskt Kosttillskott det nya varumärket Healthwell PURE som består av flera olika kallpressade oljor och eteriska oljor. Alla oljor är ekologiska och framtagna med fokus på hållbarhet som ger dig en mängd olika användningsområden, inom både hudvård och aromaterapi.

“Sometimes complexity exists in the simplest form”

Det är i naturen och i växter som vi hittar de mest komplexa och verksamma ämnena. Från växtdelar får vi eteriska oljor som sedan kan användas på så otroligt många många sätt, och med ledorden “Sometimes complexity exists in the simplest form” har Svenskt Kosttillskott därför tagit fram det nya varumärket Healthwell PURE som lanseras först i dotterbutiken Svensk Hälsokost. Produkterna består av ekologiska och naturliga oljor som kan användas till många områden inom bland annat hudvård, massage och aromaterapi.

– På senare tid har vi sett ett ökat intresse av eteriska oljor tack vare deras många olika användningsområden. Eteriska oljor innehåller många intressanta ämnen som påverkar kroppens sinnen och därför vill många använda dem som doftsättare och till gör-det-själv-produkter. Genom att ta hänsyn till miljön vill vi dessutom ge dig hållbara produkter som är snälla mot både dig och naturen, säger Morgan Norrestam, VD på Svenskt Kosttillskott. 

Kort fakta om Healthwell PURE:

  • Alla oljor är helt rena och utan tillsatser
  • De eteriska oljorna framställs genom ångdestillation
  • Alla oljor är ekologiska
  • Alla hudoljor är kallpressade