Sommarbär, Pistage, Mandel och Chokladkaka – det är de utsökta smakerna som SIA Glass presenterar i sin nya serie ”Finaste” för 2024. Dessa glasspinnar är noga tillverkade med generösa mängder av noggrant utvalda råvaror och omslutna av den svenska färska grädden som är kännetecknande för SIA Glass.

”Finaste” representerar en unik smakupplevelse som måste upplevas, och vi är stolta över att äntligen kunna presentera den för alla glassälskare runt om i landet,” säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass.

SIA Glass lanserar smaker som Sommarbär, Pistage, Mandel och Chokladkaka inom den nya ”Finaste”-familjen.

”Sommarbär är en sann svensk sommardröm på pinne, med krispiga jordgubbsbitar som är omslutna av vit choklad. Pistage erbjuder det lilla extra med både textur från nötterna och smak från pistagekrämen, perfekt för den som vill njuta av en lyxig glasspinne,” förklarar Dan Bengtsson.

Bakom ”Finaste”-familjen ligger hantverk och omsorg om råvaror för att skapa den ultimata glassupplevelsen. För att styrka sin position som Sveriges bästa glass, utförde SIA Glass en undersökning med opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Resultatet? SIA Glass fick flest röster* och kan därför vara extra stolta över sin prestation.

”Vi har en unik förankring här i halländska Slöinge: från gårdarna och korna som ger oss vår grädde, till fabriken där vi tillverkar glassen utan att kompromissa med hållbara lösningar. Vi är det enda rikstäckande glassföretaget som tillverkar alla våra glasspinnar i Sverige, och det är det som skapar Sveriges godaste glass,” tillägger Dan Bengtsson.

Finaste-familjen:

  • Finaste Sommarbär: Somrig jordgubbsglass med slingor av svartvinbärjordgubbsås, doppad i vit choklad med krispiga jordgubbsbitar.
  • Finaste Pistage: Len pistageglass med smarrig pistagekräm, doppad i rostad hackad pistagemandel för extra njutning.
  • Finaste Mandel: Krämig vaniljglass doppad i mjölkchoklad med rostad hackad mandel, för en ljuvlig smak.
  • Finaste Chokladkaka: Fyllig chokladglass med chokladsås, doppad i mjölkchoklad med krispiga kakbitar.

Utöver ”Finaste”-familjen presenterar SIA Glass ytterligare nyheter för 2024, inklusive Glassbåt Hallon, Emil i Lönneberga, Saltlakrits och Päronsplit.

Du hittar dessa nyheter på ICA, Hemköp, Tempo och din lokala glasskiosk som säljer SIA Glass längre fram i vår.

Se bifogad bilaga för årets nya kulglassar.

Resultaten finns på siaglass.se/finaste. Undersökningen utfördes av YouGov mellan 17-20 november och omfattade 1004 intervjuer via internet med ett statistiskt urval av svenskar över 18 år.

Text: Charlotte Lindmark – Butiksnytt