”Det här är ett strategiskt viktigt steg i vår tillväxtresa. Nu står vi redo att serva de stora rikstäckande kunderna som kräver avancerade logistikupplägg”, säger PA Melander som är VD för Privab Grossisterna.

Under 2020 flyttade Privab Nässjö till nya lokaler och gick från 5 000 till 15 000 kvadratmeter lageryta. Nu väljer även Privab Stockholm att flytta sitt lager dit. Från och med den 21 april kommer Privab Stockholms leveranser att gå från Nässjö.

”Säljkontoret kommer dock att finnas kvar i Stockholm. Den lokala närvaron och höga servicegraden gentemot alla kunder, oavsett storlek, har alltid varit Privabs signum – och så kommer det att vara även i framtiden”, lovar PA Melander.

Satsningen på det nya lagret gör dock att Privab kan fortsätta sin tillväxtresa och erbjuda logistikupplägg som matchar kraven även från stora, rikstäckande kedjor.

– Vi kommer att kunna erbjuda ännu högre leveranssäkerhet och hantera större varuflöden ut till kunderna samtidigt som vi ger dem tillgång till ett ännu bredare sortiment, säger marknadschef Wille Stenvall som menar att även Privabs leverantörer kommer att uppleva synergieffekter i form av effektivare hantering, färre transporter och sparad tid. Lagersatsningen kommer också att bidra till minskade koldioxidavtryck. Miljö och hållbarhet är viktiga led i Privabs och kundernas arbete med att bli klimatneutrala.

– Det här är en viktig signal till våra kunder och leverantörer att vi är en långsiktig och stabil samarbetspartner som kan tillföra kraft och positiv energi i den kommande nystarten, säger Wille Stenvall som poängterar att Privab har klarat omställningen under pandemin bra. 

– Att vi klarat oss så pass bra beror på att vi har haft en bra strategi och förmåga att snabbt ställa om våra kanaler och vårt utbud efter kundernas behov. Bland annat har vi erbjudit konsumenternas lösgodisfavoriter i färdigpackade burkar. Självklart har vi också tagit in handsprit, munskydd och våtservetter i sortimentet.