En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla som befinner sig i Stockholm den 4-8 september uppleva hos Eataly, det italienska matmeckat på Biblioteksgatan. På programmet står provningar, matshower och andra aktiviteter för både stora och små.

Under sommaren har matbutiken och restaurangerna genomgått stora förändringar. Det vill Eataly visa upp och fira.

— Vi vill bjuda in alla matälskare att smaka på och uppleva italiensk matkultur säger Marco Piarulli, vd på Eataly Stockholm.

Den stora festen ”Italian Wine and Food Festival” startar med vinprovningar under kristallkronorna på den italienska piazzan. Där får deltagarna lära sig om fem till tolv italienska viner och äta obegränsat av italienska tilltugg. Festivalen fortsätter sedan veckan ut med olika aktiviteter inspirerade av Eatalys tre grundpelare: att äta, handla och lära. Under festivaldagarna kommer besökarna kunna ta del av gratis aktiviteter som bland annat matlagningsshower, provsmakningar, trollerishow för barnen, och rundturen ”Italy is Eataly”.

— Tanken är att det ska vara en slags nyöppning där besökarna ska kunna uppleva Italien genom att ta del av det bästa Italien har att erbjuda. Det ska vara som att besöka Italien mitt i Stockholm, avslutar Marco Piarulli.

Italian Wine & Food Festival pågår 4-8 september.

Faktaruta:

Event: Italian Wine and Food Festival

Datum: 4 september 17.30-23.00 samt 5–8 september 

Var: Eataly Stockholm, Biblioteksgatan 5

Aktiviteter: bland annat vinprovningar, provsmakningar, rundturer, regionala temamiddagar, matlagningsshower och barnaktiviteter som ansiktsmålning, trollerishow och fiskdamm.