Den som ska börja spela hos en bettingsida kan ha stor nytta av en välkomstbonus. Svenska spelbolag får maximalt erbjuda en bonus per spelare och licens men det finns många innehavare av spellicenser idag. En oddsbonus kan komma i flera olika varianter där free bets och en kontant insättningsbonus är det vanligaste. Vi ska titta närmare på vilka olika bonusar hos spelbolagen i Sverige.

Insättningsbonus är det vanligaste

Att börja spela med en insättningsbonus är det mest vanliga när man signar upp som ny kund för att börja spela hos ett spelbolag. Det innebär att spelsajten matchar din första insättning med en viss procent upp till ett visst belopp. Exempelvis kan du få 100% insättningsbonus upp till 1000 kronor. Sätter du in 1000 kronor får du i så fall 2000 kronor att spela för av spelbolaget.

Fördelen med en sådan bonus är att du får större frihet när du bettar. Du kan själv välja hur du ska placera dina bets och hur du ska omsätta bonusen. Vill du lägga tio bets a la 100 kronor eller 20 bets till 50 kronor är det upp till dig. Du kan också själv välja sport och marknad som du föredrar samt om du ska lägga ett odds eller kombinationsspel.

Håll koll på regler och villkor

Vad gäller kontanta insättningsbonusar är det viktigt att hålla koll på regler och villkor. En sådan oddsbonus kommer med minimum odds som är det lägsta oddset som krävs på en bet slip för att spelet ska bidra till omsättningskraven. Det brukar också finnas omsättningskrav som hänvisar till så många gånger du måste omsätta din bonus innan du kan ta ut dina vinster. Kolla alltid igenom regler och villkor innan du tar emot ett oddserbjudande.

Free bets

Ett populärt erbjudande idag är free bet som är perfekt för den som vill börja spela med hjälp av en bonus. Ett gratisspel innebär att spelbolaget ger dig en summa att använda till ett enskilt bet hos bettingsajten. Du använder därmed spelsajtens pengar för att placera ditt bet och har således ingen risk.

Om spelet skulle gå in betalar spelbolaget vanligtvis tillbaka pengarna utan några omsättningskrav minus själva insättningen som de tar tillbaka. Därför är det ett mycket bra erbjudande som blir allt vanligare hos svenska bettingsidor idag. Flera bettingbolag erbjuder detta bonuserbjudande men det krävs vanligtvis en insättning för att få sitt free bet.

Riskfria spel blir mer sällsynta

Tidigare var riskfria spel en vanlig oddsbonus hos svenska spelsajter. Men idag ser det annorlunda ut då allt fler erbjuder free bets istället. Dock finns det spelbolag som erbjuder riskfria spel och de är uppskattade av många spelare. Ett riskfritt bet innebär att du placerar ett odds med dina egna pengar. Men om ditt spel inte skulle gå in får du tillbaka insatsen av spelbolaget. Därmed har ingen risk alls och ett riskfritt bet är perfekt att använda om du tror att du har en skräll på gång på oddskupongen. Ta emot ett riskfritt bet om du ser det då det är ett fenomenalt oddserbjudande.

Sammanfattning

Idag kan svenska spelare ta emot en oddsbonus som ny kund när de blir medlemmar hos ett spelbolag. Flera spelsajter erbjuder en betting bonus när du blir medlem för första gången. Den kan se ut på olika vis där en insättning som matchar den första insättningen är det absolut vanligaste. Samtidigt finns det också möjlighet hos vissa spelsidor att ta emot riskfria spel eller free bets. Oavsett vilket är det viktigt att läsa igenom regler och villkor innan du tar emot en bonus. Då kommer du alltid ha stenkoll på vad det är som gäller för ditt erbjudande.