Orienthallen i Uddevalla har gett Dahlmans Kylteknik i uppdrag att installera klimatneutral och energieffektiv kyla!

Ägaren till Orienthallen i Uddevalla har varit en trogen kund till Dahlmans Kylteknik i över 20 år. Sedan 2010 är Orienthallen belägen på Söder i Uddevalla. Just nu pågår en stor om- och tillbyggnation för att modernisera och fräscha upp hela butiken. När allt är klart blir Orienthallen dubbelt så stor och har en helt ny klimatneutral kylanläggning installerad. För Dahlmans Kyltekniks räkning kommer uppdraget pågå under hela hösten med att installera ett CO2 aggregat, ett frysrum, sex kylrum, delikatessdisk samt fyra stycken tio meter långa frysskepp.

Uppdraget beräknas vara klart vårvintern 2021.

– Vi litar helt och fullt på Dahlmans. De har vårt förtroende. Vi har jobbat med dem i över 20 år och de har alltid kommit till vår hjälp när vi som mest behövt dem. De vet vad de gör och de gör rätt saker i rätt tid, säger Validh Bokar, butikschef på Orienthallen.

– Att få så stort förtroende som vi fått under alla år av vår kund är roligt och hedrande. Vi har ett bra samarbete och butiken kommer bli fantastiskt fin när den är klar, säger Daniel Dahlman, projektledare på Dahlmans Kylteknik.

Orienthallen erbjuder sina kunder matvaror och kryddor från världens alla hörn, en stor del kommer från Mellanöstern och Balkan. Det finns även ett stort utbud av arabisk, asiatisk och iransk mat och livsmedel. Där finns alltid färsk frukt, grönsaker, nybakat bröd, kött och fisk tillsammans med kryddor och spännande konserver. Den moderna butiken blir på 2000 kvm.