Med fyra månader kvar på året öppnar Lidl butik nummer 197 i Sverige och närmar sig därigenom målet om 200 butiker under 2020. Butiken blir Täbys andra och är belägen i Arninges bästa område med direkt närhet till pendlarparkering och Roslagsbanan.

Den nya butiken ligger i Arninge, nordöstra stor-Stockholms främsta handelsområde. Butiken har Systembolaget som närmsta granne och alla som åker bil, buss eller Roslagsbanan mellan Stockholm och Norrort har möjlighet att enkelt besöka handelsområdet. Lidl-butiken blir det första besökaren möter via den nya sydöstra infarten till Arninge, planerad till hösten 2021.

– Det känns otroligt roligt att få flytta in i Arninges absolut bästa läge. Området står inför stor utveckling och att få vara en del av den känns såklart extra kul. Jag ser fram emot att såväl boende, pendlare som resande nu enkelt får möjlighet att handla hållbara varor av högsta kvalitet till bästa pris, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige.

Den nya butiken är byggd i enlighet med Lidls nya butikskoncept. Den har ljusa luftiga lokaler och en försäljningsyta på cirka 1 200 kvadratmeter. Direkt vid ingången möts kunderna av nygräddat bröd och ett frukt- och grönttorg. Byggnaden är miljöcertifierad till Miljöbyggnad Silver.

Lidl fortsätter ta marknadsandelar i Sverige och växer idag snabbare än övriga branschen. Enligt årsredovisningen för 2019/20 som släpptes nyligen växte Lidl tre gånger snabbare än övriga marknaden. Trots den snabba tillväxten minskade livsmedelskedjan sitt totala klimatutsläpp med 4,6 procent under förra året.