Kronfågel har valt Bring Frigo som ny lager- och logistikpartner som ett led i att minska sitt klimatavtryck genom minskade transporter. Avgörande för valet var det geografiska läget och moderna anläggningen i Jordbro utanför Stockholm som medför både avsevärt kortare transportsträckor och ökad närhet till flera kunder. Inflyttning i det nya lagret sker löpande med start i januari 2021.

Kronfågels övergripande mål är att minska sitt klimatavtryck i linje med Parisavtalet och företaget ser ständigt över verksamheten för att hitta nya och mer hållbara lösningar. Transporter är ett område med stor klimatpåverkan och därför har Kronfågel valt Bring Frigo till ny lager- och logistikpartner som med sin moderna anläggning och placering i Jordbro utanför Stockholm ger flera fördelar.

LÄS OCKSÅ: Kronfågels Klubbfilé tog hem titeln

MatsHedlund_vd_kronfågel.jpg
Kronfågels VD Mats Hedlund

– Med en ny lösning i ett för oss bättre geografiskt läge kommer vi närmare fler av våra kunder vilket innebär färre kilometer på vägarna och minskad klimatpåverkan samtidigt som vi också kan ge våra kunder bättre och snabbare service. Tillsammans med Bring Frigo får vi en flexibel lagerlösning som matchar våra tillväxtplaner, säger Kronfågels VD Mats Hedlund

Lagersatsning på tempererade livsmedel

Bring Frigo är just nu inne i en expansiv fas vad gäller sin tempererade lagerkapacitet. Ett nytt modernt lager på Vasatorp står klart sedan i februari 2019. Samtidigt bygger Bring Frigo ytterligare ett lager i nära anslutning på totalt 10 800 m2.

– Kronfågel passar väl in i vår satsning på att tillsammans med våra kunder jobba aktivt med att utveckla framtidens hållbara logistiklösningar. Samtidigt ligger det nya samarbetet i linje med våra expansionsplaner kring Mälardalen som nu går in i en aktivare fas, säger Peter Haveneth, VD på Bring Frigo.

LÄS OCKSÅ: ”Därför är kyckling framtidens mat”

Planerad inflyttning i det nya lagret är januari 2021.