Årets köpman är en utmärkelse som ges ut av Reitan Convenience och som årligen ges till de franchisetagare på 7-Eleven och Pressbyrån som bäst utvecklat sin verksamhet på ett målmedvetet och resultatinriktat sätt utifrån de respektive varumärkenas riktlinjer. Priset baseras på flera olika mätpunkter inom försäljning, kvalitet och ledarskap.

Årets köpman Pressbyrån 2020 tilldelas Amanda Blok, som driver Pressbyrån Falkenberg Stortorget, och Årets köpman 7-Eleven går till Sheragim Arjoman som driver 7-Eleven Nils Ericsonplatsen i Göteborg. Priset delades ut under Reitan Convenience årliga riksmöte som samlar alla franchisetagare, som i år genomfördes under digitala former.

“Trots ett turbulent år utan dess like har dessa två vinnare visat på sann affärsanda och en outtömlig optimism. Jag är stolt över att dessa två företagsledare driver sina Pressbyrån och 7-Eleven så föredömligt och med ett ständigt kundcentrerat fokus”, säger Mariette Kristenson, VD på Reitan Convenience.

Det var riktigt stolta och glada vinnare som tog emot sina priser.

”Jag är så otroligt stolt. Jag och mitt gäng har jobbat jättehårt för det här och det här priset betyder jättemycket för oss”, säger Amanda Blok, Årets köpman Pressbyrån 2020.

”Jag är är jättestolt och vill tacka min fru, min personal och regionteamet. Utan er hade detta inte varit möjligt. Det här resultatet av alla mina år här – 12 år nästan”, säger Sheragim Arjoman, Årets köpman 7-Eleven 2020. 

Juryns motiveringar löd:

Sheragim Arjoman utses till Årets köpman 7-Eleven 2020

7-Eleven:

Köpmannen tar varenda dag och varje kund på största allvar och missar aldrig en möjlighet att imponera. Även i motvind är butiken skinande ren, full till bredden och klar att ta emot kunderna med mat, fika och service i världsklass. För att vinna nya kunder bearbetar köpmannen företagen i närheten och hämtar bokstavligen talat hem nya kunder och mer omsättning, en handlingskraft och drivkraft som inspirerar och imponerar.

Amanda Blok utses till Årets köpman Pressbyrån 2020

Pressbyrån:

Kunderna älskar denna köpman, personalen och butiken i sig. Stämningen är alltid på topp med köpman och säljare som verkligen strålar och bjuder på sig själva, ja servicen imponerar! Butiken är alltid välfylld med varor av högsta kvalitet, i en ren, fräsch och välkomnande miljö. Det råder inga tvivel om att utvecklingen av mat och fika är i fokus samtidigt som köpmannen också visar vägen för att nå vår ambition att vara inkluderande och en lokal hjälte.