ICA Gruppens CFO Sven Lindskog har valt att lämna sin tjänst. Han avser inte att ta sig an något nytt uppdrag inom näringslivet. Det framgår av ett pressmeddelande.

−Till sommaren fyller jag 60 år och jag kommer då ha varit nio lärorika och spännande år på ICA. Det är en lång tid som CFO, och jag tycker att det blir en bra tidpunkt att lämna över ansvaret till en ny person. Efter utköpet från börsen kommer vi till dess ha tagit stora steg i ICA Gruppens nya långsiktiga finansiering och jag tycker att det är rätt tid för en ny person att ta över. Jag kommer sakna alla fantastiska kollegor runtom i ICA, men samtidigt har jag också andra stora intressen i livet som jag nu får möjlighet att lägga mer tid på. Jag avser inte att ta mig an något nytt uppdrag inom näringslivet, säger Sven Lindskog, avgående CFO på ICA Gruppen.

Sven Lindskog kommer att vara kvar i rollen fram till sommaren för att säkra en bra övergång i samband med att en efterträdare rekryteras.

− Sven har varit en viktig del av ICA Gruppens koncernledning under snart ett decennium och haft stor betydelse för ICA Gruppens starka utveckling under perioden. Han har bidragit till en ökad professionalisering av ICA Gruppens verksamhetsstyrning och har varit en mycket uppskattad ledare, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

Rekryteringen av Sven Lindskogs efterträdare har påbörjats.