MAX Burgers fortsätter att utmana de amerikanska jättarna genom att nu introducera den dubbla burgaren BIG Classic. Lanseringen är en viktig del av MAX:s ambition att erbjuda snabbmat av hög kvalitet med användning av lokala råvaror. BIG Classic kommer att finnas tillgänglig på samtliga restauranger från och med den 21 mars.

Inom burgarbranschen har en välkänd dubbelburgare länge dominerat. Med BIG Classic tar MAX steget att utmana med sin egen, större tolkning av denna välkända klassiker. Lanseringen är en väsentlig del av MAX:s vision att bli världsledande inom burgarbranschen.

Richard Bergfors, VD för MAX Burgers.

”År 2023 var vårt bästa år någonsin ekonomiskt sett, och trots att många andra aktörer drabbades av motgångar inom burgarbranschen, har vi fortsatt att stå starka. Inom några år strävar vi efter att ha flest restauranger av någon burgarkedja i Sverige. Därför är detta en av våra mest betydelsefulla lanseringar på länge då BIG Classic verkligen utmanar en av världens mest välkända dubbelburgare idag. Men vår version är naturligtvis både större, bättre och godare,” säger Richard Bergfors, VD för MAX Burgers.

Enastående smakupplevelse med MAX:s BIG Classic! Vi på Butiksnytt hade nyligen förmånen att prova MAX Burgers senaste tillskott på menyn, den häpnadsväckande BIG Classic. Och vad kan vi säga? Vi blev helt blown away! Denna dubbelburgare är en mästerlig tolkning av den klassiska favoriten, med sina generösa 90-grams nötköttsbiffar av svenskt kött, ljuvligt inbäddade mellan ett tredelat sesambröd. Den perfekta balansen mellan smak och konsistens återspeglas i varje tugga. Cheddarosten, söt lök, saltgurka, krispig isbergssallad och MAX:s originaldressing harmoniserar på ett sätt som förhöjer varje ingrediens. Och om du är en baconälskare finns det möjlighet att lägga till denna godbit till din burgare. Vi imponerades även av det vegetariska alternativet med Plant Beef, vilket verkligen visar MAX:s engagemang för att tillgodose olika kostpreferenser. Sammanfattningsvis är BIG Classic en triumf för smaklökarna och en välkommen tilläggning till MAX:s redan imponerande meny. Vi ser fram emot att återvända för att njuta av denna delikata burgare igen och igen.”

BIG Classic består av två nötköttsbiffar, gjorda av svenskt kött, som vardera väger 90 gram. De serveras mellan ett tredelat sesambröd med cheddarost, söt lök, saltgurka, krispig isbergssallad och MAX:s originaldressing. Burgaren kan också beställas med bacon, och gästerna har möjlighet att välja Plant Beef som alternativ till protein, vilket gör BIG Classic till MAX:s största vegetariska burgare.

Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

”Med BIG Classic har vi skapat en moderniserad version av vår tidigare tredelade BIG-burgare och ’Skrovmålet’, som ursprungligen hette BIG MAX. Den stora skillnaden är att BIG Classic är ännu större, saftigare och innehåller krispigt inlagd gurka. Med lanseringen av BIG Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som gjorde oss kända på 70-talet. Det är verkligen en hyllning till våra rötter,” säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

BIG Classic kommer att serveras på samtliga MAX-restauranger från och med den 21 mars.

Text: Redaktionen – Butiksnytt