Valio utökar nu sitt växtbaserade sortiment med att lansera Oddlygood® Veggie grated mozzarella. Med sina goda smältegenskaper passar den perfekt till en krispig och vegansk pizza.

Efterfrågan på veganska alternativ ökar och 2018 klev Valio in i växtbaserat med Valio Oddlygood. Nyhet i produktserien är Oddlygood® Veggie grated mozzarella. Ett växtbaserat alternativ till ost med bra smältegenskaper, som passar perfekt när man vill göra en frasig pizza eller en varm toast. Valios mozzarellavariant kommer i riven form, vilket gör den enkel att även använda i sås och som topping på salladen.

– Våra växtbaserade alternativ till ost har gjort succé och en mozzarellavariant har efterfrågats av konsumenterna, säger Frida Malmqvist, på Valio Sverige.

Oddlygood® Veggie grated mozzarella är helt växtbaserad och innehåller ingredienser som kokosfett, potatisstärkelse och potatisprotein. Den är dessutom helt glutenfri och innehåller vitamin B12 och D2. Nyheten är en av få nordiskt producerade växtbaserade alternativ till mozzarella. Hela produktserien Oddlygood® Veggie får i samma veva en helt ny förpackningsdesign för att lättare särskilja produkterna åt.

Mozzarellan finns från vecka 11 i dagligvaruhandeln. Rekommenderat konsumentpris för Oddlygood® Veggie grated mozzarella 150 gram är 24,90 kr.

Läs mer om Valio