Den bästa maten är den som är lika god som enkel. Zeta nya Crème med sparris & mandel är lika fin på laxbiten, i läcker krustad, på halverat ägg eller som krydda i en matig sallad. Krämen tillverkas enbart av späda, italienska sparrisknoppar och är fint smaksatt med mandel. En lättanvänd nyhet till vårens alla bufféer.

Våren är en hektisk tid med många högtidsdagar och festligheter. Då är det bra om maten är lika god som enkel. En nyhet i Di Luca & Di Lucas antipastisortiment är en mild och krämig sparriskräm med fin smak av mandel.

– Med sin fräscha gröna färg andas den både vår och primörer. Sparrissmaken är mild men tydlig då den till sextioen procent består av italiensk sparris. Dessutom används bara sparrisknoppen, den allra finaste och mest smakrika delen på sparrisen. Därefter kryddas sparriskrämen med Grana Padano-ost, mandel samt pinjenötter, berättar Måns Falk, ansvarig på Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas egen matakademi.

Zeta Crème med sparris och mandel är en del av Zeta antipastisortiment som ofta serveras som en aptitretare innan maten, men användningsområdena är många och breda.

-Nog passar den utmärkt på en crostini innan middagen, men den är också god som dip till grönsaksstavar eller som enkel sås till kyckling, grillade grönsaker eller nykokta sommarprimörer, säger Måns.

Zeta Crème med sparris och mandel, 140 g, kostar strax under 30 kronor och finns att köpa på Coop, Hemköp och Citygross. Från och med v 43 finns den även på Ica.