Alvestaglass AB har tecknat avtal om försäljning och distribution av Häagen- Dazs i Sverige. Häagen-Dazs omsätter idag cirka 95mkr/år i butiksledet och har ambitionen att genom Alvestaglass försäljningsmodell kraftigt öka sin marknadsandel på den svenska marknaden.

Alvestaglass har skrivit ett distributionsavtal med General Mills som äger Häagen-Dazs. Avtalet innefattar att man från och med den 14 oktober blir ansvarig för försäljning och distribution i Sverige av hela Häagen-Dazs sortiment. Häagen-Dazs omsätter idag cirka 95 mkr på den svenska marknaden och Alvestaglass modell och tillväxt förväntas ge Häagen-Dazs en stor möjlighet att växa och öka sin marknadsandel på svenska marknaden. Alvestaglass har redan genomfört begränsade marknadstester och inköp av Häagen-Dazs sortiment vilket föll mycket väl ut.

– Vi är mycket stolt över vår största affär sedan starten 2008. Häagen-Dazs är ett av världens starkaste glassvarumärken och man har valt oss som samarbetspartner i Sverige. Vi ser en mycket stor potential att öka Häagen-Dazs marknadsandel i Sverige. Med Häagen-Dazs i produktportföljen kommer vi att kunna dubblera vår omsättning på glass under 2020, säger Richard Hertvig, vd Alvestaglass.

.