I en betydelsefull förändring för Sveriges största livsmedelsexport, Absolut Vodka, kliver Billy King in som ny produktionsdirektör. Detta sker samtidigt som den svenska organisationen inom Pernod Ricard utökar sitt ansvar, med Billy Kings nya roll som en central del.

I sin befattning som produktionsdirektör för Absolut Vodka kommer Billy King att axla ansvaret för produktion och drift vid destilleriet i Nöbbelöv samt anläggningarna i Åhus, där spriten har tappats i över ett sekel. Här tillverkas dagligen omkring 700 000 flaskor vodka från vete som härrör från över 300 skånska gårdar.

Billy King, som tar över stafettpinnen från den tidigare produktionsdirektören Anna Schreil, uttrycker sin ära över att leda ett av världens mest hållbara destillerier. Han ser fram emot att fortsätta Absoluts arbete med energieffektivisering, hållbart jordbruk och cirkulär produktion.

”Det är en stor ära att få ta över ansvaret för driften av ett av världens mest hållbara destillerier och att fortsätta Absoluts arbete med bland annat energieffektivisering, hållbart jordbruk och cirkulär produktion,” säger Billy King entusiastiskt.

Bakgrunden till chefsbytet på Absolut Vodka är den svenska organisationens framgångsrika arbete inom Pernod Ricard, som har resulterat i ett utökat ansvar sedan november. Anna Schreil tar över som produktionsdirektör med övergripande ansvar för koncernens produktionsanläggningar i Sverige, Finland, Japan, Tyskland och Mexiko samt relationer med flera produktionspartners. Det inkluderar även andra kända varumärken som tyska Monkey 47, japanska Ki No Bi och mexikanska Altos tequila.

”Jag är övertygad om att Billy har allt som krävs för att Absolut ska behålla sin position som en av världens mest moderna och progressiva vodka producenter. Han har gedigen erfarenhet inom produktion och hållbarhet inom branschen. Jag ser fram emot att arbeta ännu närmare med Billy,” säger Anna Schreil.

Billy King har över 20 års erfarenhet inom spritbranschen, varav de senaste tio åren inom The Absolut Group. I sin senaste roll som Director Technical and Sustainable Performance för varumärkena Malibu och Kahlúa har han arbetat nära ledningen och produktionsteamet på Absolut Vodka. Som produktionsdirektör kommer Billy King att basera sina verksamheter från Absoluts lokaler i Åhus.

”Den gemenskap som finns här i Skåne kring en av världens mest älskade och ikoniska produkter har jag alltid imponerats av. Jag är mycket stolt över att få bli en del av det,” säger Billy King.

Text: Charlotte Lindmark – Butiksnytt