City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och med de nya möjligheterna med butiks- och hemleveranser flera dagar i veckan. Under våren har man sålt mer än någonsin. I sin fullskaliga e-handel har försäljningen ökat med 50 procent jämfört med fjolårets siffror. I mars och april har man ökat med över 60 procent jämfört med samma period föregående år. 

Även företagets matkassar har återhämtat sig till en stabil och mindre svajig nivå efter en nedgång 2018. Som ett led i detta lanserar kedjan nu fler matkassar med unika inriktningar mot premium och grillsegmentet.

– Allt fler av våra kunder efterfrågar matkassar inom premiumsegment och vill ha fler alternativ att välja på. Tack vare de nya kassarna har vi möjlighet att erbjuda vardagslyx direkt till dörren, säger Mikael Andersson, onlinechef, Bergendahls Food som äger City Gross.

Med sin tydliga färskvaruprofil i åtanke, har företaget valt att utveckla nya matkassar som ställer färska råvaror av högsta kvalitet i centrum. Premiumkassen och Grillkassen är två av dessa.

– Premiumkassen vänder sig i stor utsträckning mot par, som vill sätta lite extra guldkant på vardagen, säger Mikael C Andersson.

– Grillkassen riktar vi inte minst till de som har ett uppdämt behov från förra sommaren då det rådde grillförbud. I Sverige gillar vi att laga mat utomhus och då gäller det att passa på redan nu då årets torra vår kan vara en föraning om att samma förbud kan införas även denna sommar.

Fler nyheter
City Gross sortiment inom matkassar kommer att utvecklas ytterligare under året, och redan i sommar och höst lanseras fler nyheter.

– Vi arbetar löpande med att utveckla våra matkassar och använder oss av teman vid tillfälliga kassar, t ex grillkassen. Inom kort kommer vi även att erbjuda en speciell sommarkasse med lättare sommarmåltider.

– Vi ökar mer än marknaden generellt på middagslösningar och precis som lösplocket ska vi ha fortsatt flest valmöjligheter för våra kunder även här, avslutar Mikael.

City Gross Premiumkasse: Innehåller en mix av klassik rätter och trendiga recept. Tanken är att erbjuda en känsla av att vardagen också kan vara en smakfest. Fyra middagar för fyra personer kostar 799 kronor. Fyra middagar för två personer kostar 599 kronor.

City Gross Grillkasse: Innehåller olika menyer varje vecka där tonvikten ligger på olika former av kött men även en stor mängd grönsaker och även frukt. Grillkassen består av tre middagar för fyra personer och kostar 549 kronor.

City Gross Sommarkasse: Lanseras inom kort och innehåller lättare sommarmåltider. Tre middagar för fyra personer kostar 449 kronor.