Carlshamn släpper sitt växtbaserade margarin Havssalt. Denna nyhet är ytterligare en produkt utan palmolja som passar i Carlshamns sortiment. Med kombinationen av naturens oljor och finmalet havssalt är denna nykomling ett tillskott från växtriket.

Trenden med växtbaserat fortsätter att öka!

Trenden med växtbaserad kost fortsätter att öka världen över. I dag är det hela 2,9 miljoner personer i Sverige som väljer att äta växtbaserat. Marknaden och det växtbaserade utbudet har under de senaste åren växt i hisnande fart, i takt med konsumenternas höga efterfrågan.

Konsumenterna är mer medvetna än någonsin om vad de får i sig och hur de med sina val kan påverka sin hälsa men också miljön. Konsumenterna är öppna för växtbaserade alternativ och i de svenska hemmen har vi lärt oss att få unika smakupplevelser med hjälp av de olika råvarorna som växtriket har att erbjuda. Med lite salt kan man verkligen få smaklökarna att dansa!

”Växtriket passar alla”

I undersökningar som genomförts av Smart Agency under januari 2022 såg man en ökning av antalet personer som äter växtbaserat. En intressant insikt är att allt fler i olika åldrar väljer att äta växtbaserat. Från skolbarn till pensionärer är det allt fler som blir mer hälso- och miljömedvetna och blandar i mer växtbaserat i sin kost. 

Växtbaserat margarin med havssalt och utan palmolja!

En kombination av naturens egna oljor med finmalet havssalt. Med saltet i fokus förhöjer margarinet smaken på både smörgåsen, matlagningen och bakningen. Margarinet är utan palmolja, tillsatser och animalier samt helt växtbaserat. Som ett plus är samtliga Carlshamns bredbara margarin förpackade i ekoförpackning och kan återvinnas som papp. En modern produkt som är skapad med både smaken och miljön i åtanke!

Carlshamn Havssalt är en ny växtbaserad vardagslyx som du nu hittar i din ICA butik.