På kocken och krögaren Johan Jureskogs snabbmatsrestaurang har exklusiva drycker till burgarna blivit en succé. Under specialkvällar säljer Jureskogs till och med fler champagneflaskor än de flesta finkrogarna i landet.

Johan Jureskog. Foto: Joel Wåreus

I mars förra året öppnade Johan Jureskog sin första hamburgerrestaurang i Stockholm som sakta börjat växa till en snabbmatskedja i hela landet. Den andra öppningen var redan i oktober, även den belägen i Stockholm på Sveavägen 47. Jureskogs öppning på Skomakargatan i Lund blir den tredje restaurangen totalt och är den första utanför Stockholm.

– Jag och min bror driver Jureskogs tillsamans med Erik Thulin och Oliver Hildebrandt. De tittar alltid på nya lägen för restauranger och lokalen i Lund låg på ett väldigt bra läge. Lund är också en studentstad vilket är en bra målgrupp för hamburgare, även om vi inte nischar oss mot någon speciell grupp, säger Ludvig Jureskog.

Förutom den nya restaurangen i Lund kommer det också snart slå upp en Jureskogs längs med E4:an, vid Mjölby.

– Vi tittar på fler städer och på fler lägen längs med E 4:an söderut från Stockholm. Vi öppnade den första Jureskogs för ett år sedan och den andra har haft öppet ett halvår. På den tiden har vi sålt närmare 100 000 av vår signaturburgare ”High Five”. Vi håller på att titta på fler projekt i Malmö, Göteborg och Linköping.

Jureskogs hamburgare

Menyn ska vara densamma på alla restauranger.

– Vi har förfinat den sedan dag ett och nu håller vi på att också titta på en vegansk burgare som komplement till våra vegetariska burgare och gröna sides, säger Ludvig Jureskog.

” Vårt kött kommer från gamla mjölkkor som betat fint gräs från gröna hagar, rört på sig och blivit väl omhändertagna hela sitt liv.”

Till skillnad från andra snabbmatsställen satsar Jureskogs på en omfattande dryckeslista med allt från läskedrycker och eget öl till magnumbuteljer, årgångschampagne och exklusiv cognac.

Jureskogsburgers_nigab_surkal. Foto Joel Wåreus


– Eftersom burgare är bland det godaste som finns vill vi även kunna servera den
godaste drycken till, säger kocken och krögaren Johan Jureskog. Oftast är det
en iskall Pepsi men det kan också vara en halvflaska av toppvinet Harlan Estate
från USA. Den kostar sju tusen hos oss och passar perfekt till en Jureskogs Deals

På kocken och krögaren Johan Jureskogs snabbmatsrestaurang har exklusiva drycker till burgarna blivit en succé. Under specialkvällar säljer Jureskogs till och med fler champagneflaskor än de flesta finkrogarna i landet. Med cheeseburgare, dip och pommes för under hundringen.

Bubblor till lågpris
Filosofin på Jureskogs är att hålla låga marginaler på exklusiva viner för att
göra dem mer tillgängliga. För att fler ska upptäcka hur bra just champagne
passar till burgare har Jureskogs skapat specialkvällar med namnet Burgers &
Bollinger. Då serveras en stor del av champagnesortimentet på glas till ett
extra lågt pris.

Jureskogs hamburgare med Bollinger Champagne Foto Joel Wåreus

– Att se gäster äta våra hamburgare med händerna samtidigt som de dricker
Bollinger R.D. från 2002 känns fantastiskt. Det är en unik champagne som bara tillverkas i några tusen flaskor under vissa år. Totalt går det över 60 flaskor äkta bubbel i alla prisklasser när vi kör våra specialkvällar, säger Johan Jureskog.

Johan Jureskog föredrar personligen just Bollinger till hamburgare eftersom deras
champagne lagras på ekfat. Det ger en maskulinitet till champagnen som tillsammans
med den höga syran matchar både smakrika och feta burgare.