OLW, pionjären inom snacks i Sverige, tar ett stort kliv in i modevärlden genom att introducera en exklusiv klädkollektion – en hyllning till svenska folket och deras älskade snacks. Den 5 mars, känt som ostbågens dag, presenterar OLW stolt ”The Cheezier Collection”.

Cheezier Collection OLW – Butiksnytt

Ostbågar, ostkrokar, ostbollar – namnen är många men passionen är gemensam. Sedan dess tillkomst 1968 i OLWs fabrik i Filipstad har ostbågen erövrat svenskarnas hjärtan och stigit till att bli landets mest sålda snacks. Så populär är den att en påse ostbågar säljs vart tredje sekund.

Under sina 56 år på marknaden har Cheez Doodles® utvecklats från en ensam produkt till en omfattande snacksfamilj. Med nära ett dussin olika smaker och former, såsom Cheez Doodles® Plant Cheez™, Cheez Ballz® och Cheez Cruncherz® med smak av Sourcream & Onion, lockar OLWs ostiga sortiment såväl stora som små till en evig fredagsmys. Nu tar familjen ännu ett steg.

Nu kan älskare av snacks inte bara njuta av ostbågarna utan också bära dem. OLW släpper en unik klädkollektion för att hylla denna speciella dag då snacksens enastående betydelse uppmärksammas över hela världen. Den 5 mars debuterar ”The Cheezier Collection” med en rad plagg: pyjamas, tofflor, collegetröja och strumpor.

Cheezier Collection OLW – Butiksnytt

Inspirerad av det ikoniska mönstret på originalförpackningen av Cheez Doodles®, presenterar OLW en design med bågar i blått, rött och gult. Genom detta grepp hoppas OLW att ge kundernas alla snacksiga stunder en extra touch av ostighet.

”Att fira Sveriges mest sålda snacks känns som det ultimata steget när vi lanserar en klädkollektion. Vi hoppas att kollektionen blir en lika självklar del av svenskarnas hem som våra snacksförpackningar är,” säger Karin Mohlin, Brand Manager på OLW.

The Cheezier Collection erbjuder:

  • Pyjamas: Finns i storlekarna XS-XXL till priset av 349 kronor.
  • Tofflor: Finns i två storlekar och kostar 199 kronor.
  • Collegetröja: Finns i storlekarna XS-XXL och kostar 249 kronor.
  • Strumpor: Finns i två storlekar och kostar 99 kronor.

Ostbågens dag 2024 kommer att vara en dag att minnas, inte bara för dess smakliga firande utan även för den ostiga stilen som OLW introducerar till världen av mode och snacks.

Kollektionen kommer finnas tillgänglig från och med den 5 mars, på https://cheezierstore.se/, en hemsida framtagen specifikt för kollektionssläppet.

Text: Charlotte Lindmark – Butiksnytt