Grillsäsongen är här och med rätt väder och ledighet bjuds det på ypperliga tillfällen att bjuda in till grillfest! Butiksnytt ger dig här tips på måste-ha varor för en riktig grillmästare och hur du får till vårens hetaste fest!

Faksimil från Årets Grillbilaga i Butiksnytt

Trots att vi fortfarande har det ena benet kvar i den sista vintermånaden börjar det bli hög tid att tänka på kommande grillsäsong. I takt med att vårsolen börjar visa sig ökar viljan av att vara utomhus och njuta av livets goda. Inte minst att kunna laga maten under bar himmel igen.

Bläddra i Grillbilagan: Butiksnytt stora grillbilaga 2023

Duka fram lite plockmat vid grillen, som man äter medan man minglar, istället för förrätten som man sitter ner och äter. Det är trevligt och det gör det enklare för värd / värdinna att grilla och samtidigt umgås med sina gäster. Grillfester är ofta för hela familjen, och för barnen är lite plock också roligare än att den sittande middagen blir längre. Vad man bjuder på kan vara beroende av vad det sedan blir till huvudrätt om man vill hålla ihop det hela, tex kan man bjuda på lite Medelhavsplock – antipasti, tomat- och mozzarellaspett, hummus, tapanad och kex om man sedan bjuder på grillat kött eller fisk som i Italien eller Grekland.

Faksimil från Årets Grillbilaga i Butiksnytt

Grillar man hamburgare, kanske det passar med lite plock med texmex-feeling till förrätt – quesadillas, nachos, salsa, guacamole och frijoles.

Leta upp de största champinjonerna i affären. Ta bort champinjonens fot och fyll hålet med färskost, naturell eller smaksatt. Strö pressad vitlök och gräslök över osten, smaka av med svartpeppar och salt. För köttätarna kan man också rulla en baconskiva runt champinjonen. Grilla!

Faksimil från Årets Grillbilaga i Butiksnytt

Har man ett lite större sällskap med barn och vuxna tycker jag att det är bra att blanda lite på grillen, så finns det något för alla, det är bra om vissa t.ex inte äter visst kött eller bara vegetariskt. Blanda entrecote grillad i bit med olika, gärna lite udda sorters korvar med olika stark kryddning och majskolvar, squash och paprika. Sedan serverar det gärna med några olika såser och kryddsmör och hemlagad potatissallad med färskpotatis eller potatis från ugnen. I denna grillbilaga hittar du sommarens godaste grillsåser, recept -och tips på drycker till grillfesten.

Faksimil från Årets Grillbilaga i Butiksnytt
BUTIKSNYTT GRILLBILAGA 2023-60 kopiera
BUTIKSNYTT GRILLBILAGA 2023

Ladda ner bilagan som PDF: Grillbilagan

Här kan du bläddra i Grillbilagan: Grillbilagan