”Gör som Tina” – så heter konceptet som City Gross lanserar den 9 maj för att sprida ännu mer matglädje och inspiration i de svenska hemmen. Till sin hjälp har man kocken och tv-kändisen Tina Nordström. Smarta knep varvas med middagstips i filmer som finns kostnadsfritt på webben och via sociala medier.

För många som har frågetecken i köket är det nu enkelt att snabbt få bra hjälp. I ”Gör som Tina” presenteras en rad korta filmer där tittarna kan följa med under Tinas matlagning, – allt under tiden som stegen förklaras på ett pedagogiskt vis. Att vända sig till filmer på nätet blir allt mer populärt i takt med att svenskarnas intresse för mat växer.

– På det här generösa sättet kommer vi in i svenska folkets kök! Jag älskar att tillsammans med City Gross kunna inspirera alla som vill laga god och vacker mat, säger Tina Nordström.

Hur man pocherar ett perfekt ägg, rör till en snabb ceviche, tillagar fjällröding och krabbkakor är bara några av de saker Tina kommer att guida tittarna genom.

– Drömmen är ju att folk ska laga mer mat med känsla. Via filmerna kan man förmedla så mycket mer, självförtroendet ska knaka i höjden och snart vet ALLA att man smaksätter gräddsåsen med mögelost, gelé och ättiksspad, säger Tina.

Kostnadsfritt för alla
”Gör som Tina” finns från och med 9 maj tillgängligt på City Gross hemsida och filmerna rullas löpande ut på sociala medier. Christian Callert, kommunikationschef vid Bergendahls Food som äger City Gross, har varit med och tagit fram konceptet:

– Det är en gedigen planering och ett grymt produktionsteam som ligger bakom det vi idag presenterar. Jag är väldigt nöjd med formatet som både blev fräscht, kul och innovativt!

– Alla har möjlighet att göra som Tina. Det är inte nödvändigt att vara kund hos oss för att ta del av tipsen och dessutom har vi sett till att det är helt kostnadsfritt. Det här är något som vi gör för att sprida matglädje och skapa mervärde för alla matlagningsfantaster i landet, avslutar Christian.