Granarolo Bjuder På En Ostfest: Quattrocento Grovriven och Burratine Tar Sverige Med Storm!

Italienska mejerijätten Granarolo har nu två fantastiska tillskott till osthyllan som kommer att förgylla dina matupplevelser. Quattrocento Grovriven är den perfekta hårda osten för enkel och läcker matlagning, medan Burratine är en oemotståndlig miniatyr av den populära Burratan.

Granarolo, som ägs av 700 italienska mjölkbönder, är känt som den största italienska mejerigruppen och är det självklara valet för många italienare. Företaget tillverkar alla sina ostar i Italien med italiensk mjölk, och nu tar de med sina äkta italienska smaker till Sverige.

Luca Tonin, VD för Granarolo Nordic, säger: ”Det känns extra kul att lansera våra två äkta italienska ostar just i Sverige då intresset för italiensk matkultur och ost är stor här. Med nyheterna vill vi inspirera till ännu mer italiensk matglädje; få men bra råvaror tillagade med passion och omtanke.”

Quattrocento Grovriven: Den Hårda Osten Med 400 Skäl Att Älska Den

Quattrocento, en favorit i italienska kök, är Granarolos egna hårdost som jämförs med Parmigiano Reggiano. Den lagras i minst 10 månader och nu introduceras Quattrocento Grovriven – redo att förhöja dina favoriträtter. Den smarta och återförslutningsbara förpackningen gör den till en praktisk kockkamrat. Pris: 36,90 kr/85 g.

Burratine: Krämig Glädje i Miniatyrformat

För älskare av krämig Burrata och len Mozzarella är Granarolos nya tillskott, Burratine, en perfekt portionsstorlek av den oemotståndligt krämiga och lena Burratan. ”Är de små får man ta två,” säger de. Cirkapris: 49,95 kr/150 g (3 Burratine).

Följ med smakexperten Linnéa Seidel (@linneaskafferi) och utforska spännande recept som Smashed Broccoli med Quattrocento Grovriven, Quattrocentofocaccia och Minifrittatas med Burratine. Det är dags att låta Granarolos italienska smaker ta över ditt kök!

Smakexperten Linnéa Seidel

En Smakexplosion: Smashed Broccoli med Granarolo Quattrocento Grovriven

Ge din broccolivana en smakrik twist med detta enastående recept på Smashed Broccoli, serverat med en läcker yoghurtdipp. Efter att ha provat detta kommer du aldrig se på broccoli på samma sätt igen. Toppad med basilika, salvia, vitlök och generösa mängder av Granarolo Quattrocento Grovriven, blir detta tilltugg eller en imponerande del av middagen.

Ingredienser:

 • 2 broccolihuvuden
 • 1 Granarolo Quattrocento Grovriven, á 85 g
 • Olivolja
 • Salt
 • 2 vitlöksklyftor
 • Färsk salvia
 • Färsk basilika

Yoghurtdipp:

 • 2 dl naturell yoghurt
 • Saften från 1/2 citron
 • 1 msk olivolja
 • Flingsalt

Tillagning: 30 minuter | 4 portioner

 1. Sätt ugnen på 225 grader.
 2. Skär broccolibuketterna från stammen och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt dem ånga av ordentligt.
 3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Placera ut broccolibuketterna och platta till dem med ett glas, använd en bit bakplåtspapper mellan glaset och broccolin för att undvika att de fastnar.
 4. Toppa broccolin med olja, salt, finhackad vitlök och örter. Avsluta med ett generöst lager av Granarolo Quattrocento Grovriven.
 5. Rosta i ugnen tills osten smälter och får en vacker färg, cirka 15 minuter.
 6. Blanda alla ingredienser till yoghurtdippen och servera den med din smaskiga smashed broccoli.

Ett perfekt sätt att förgylla din middag med italienska smaker. Buon Appetito!

Text: Redaktionen – Butiksnytt