Coop Nord kommer att etablera en ny dagligvarubutik i den framväxande stadsdelen Östra Station i Umeå. Det unika läget skapar goda förutsättningar för en hållbar dagligvarubutik, med en stark färskvaruprofil anpassat för både de närboende och för kunder på språng.

– Östra Station är en blivande knutpunkt, och för Coop var det en självklarhet att etablera oss här och vara en del av framtidens Umeå, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord. Coop vill finnas nära våra kunder, och då området är under utveckling är det den perfekta platsen för en nyetablering.

Butiken kommer inrymmas i bottenplan på den bostadsfastighet som Balticgruppen kommer att bygga i den första etappen på Östra Station.

Ett hyreskontrakt har idag undertecknats mellan Balticgruppen och Coop Nord. Butiken kommer att ha en säljyta på 800 kvm och planerad inflyttning sker under hösten 2022

– Östra Station är vår nästa stora satsning. Det blir en ny stadsdel med bland annat kontor, restauranger, bostäder, dagligvaruhandel, gym och parkeringshus/mobilitetsanläggning. Området bidrar starkt till Umeås hållbara tillväxt tack vare dess närhet till bra kommunikationer, flöden av människor och kopplingen till universitetsstaden samt centrum. Vi är väldigt glada över att Coop kommer att vara en del av den utvecklingen, de arbetar proaktivt och nytänkande med hållbarhet integrerat genom hela deras affär. Samarbete och nya affärsmodeller som inkluderar cirkulär ekonomi kommer att vara en viktig del i Östra Stations utveckling, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen.