Efter att Coopbutiken i Björna brann ner till grunden igår, är det många som nu är oroliga för att butiken kommer att försvinna helt från Björna. Men några planer på att lägga ner butiken finns inte, enligt Coop.

Rebecca Göransson, kommunikatör på Coop.

– Nu i första skedet har vi ett team på plats för att hjälpa till med krishanteringen, ta hand om e personal, se vad de behöver få hjälp med, etcetera. Sen är försäkringsbolaget inkopplat, som gör utredning. Innan vi har fått information från dem kan vi inte säga så mycket om hur vi kommer att fortsätta, men vår ambition är absolut att vi ska finnas kvar i Björna, säger Rebecka Göransson, kommunikatör på Coop.

Det finns inga planer på att lägga ner butiken nu?

– Nej, vår strävan är att det ska finnas en butik i Björna, men riktigt hur det ser ut och när vi kan komma igång, det vet vi inte. Det är alldeles för tidigt, säger
Rebecka Göransson.

Den man som sedan i lördags sitter anhållen för mordbrand i Björna, är nu även på sannolika skäl misstänkt för den brand som ödelade Coopbutiken under söndagen. Mannen, som är i 20-årsåldern är tidigare känd av polisen. Det är fortfarande okänt hur branden i butiken har uppstått.

Händelserna rubriceras som misstänkt mordbrand och åklagaren kommer fatta beslut om häktning under morgondagen.