Föreningen Coop Oskarshamn har fått en ny VD. Det blir Richard Hedsand som tidigare varit VD för bland annat Coop Kristianstad Blekinge som tar över Oskarshamn.

Richard Hedsand tycker att rollen som VD för Coop Oskarshamn ska bli spännande och tror att föreningen ska kunna byggas starkare.

– Jag tyckte det lät som en spännande utmaning med tanke på det som har hänt senast med fusionen som inte blev av och att föreningen nu ska ta lite nya tag och fortsätta som fristående förening. Att bygga den föreningen stark ser jag som en riktig trevlig utmaning, säger Richard Hedsand.

Fusion mellan Coop Oskarshamn och KF Göta misslyckades i maj något som gjorde att Coop Oskarshamns tidigare VD Niclas Johansson valde att avgå. Men Richard Hedsand ser det som positivt att föreningen fortsätter som fristående.

– Det är ju det medlemmarna och ägarna har sagt ifrån och att man ska driva det som egen förening. Det är ju det uppdraget som jag kommer jobba på från styrelsen och att vi får bra lönsamhet och att föreningen utvecklas positivt i framtiden, säger Richard Hedsand.

Richard Hedsand har över 20 års erfarenhet inom Kooperationen. Tidigare har han bland annat varit VD för Coop Gotland och Coop Kristianstad Blekinge.

– Jag har ju den erfarenheten och sen har jag även suttit i Coop Sverige som ledamot ett tag också så jag kan Coop, Kooperationen och föreningarna och väldigt väl så det känner jag som en riktig styrka.

Han ser också en positiv framtid för föreningen framöver.

– Jag ser positivt på framtiden, det är ju en tuff bransch men det gäller att hela tiden bli bättre och bättre och att vi möter kunderna med det som de förväntar sig och att vi har bra butiker.

Han tror att det föreningen behöver göra en kraftsamling för att kunna frodas i framtiden.

– Det gäller ju att samtliga i föreningen får klara riktlinjer framöver åt hur vi ska gå och att vi kraftsamlar oss mot gemensamma mål. Att ledning och styrelse kommer att vara tydliga mot hela föreningen och organisationen åt vilket håll vi ska gå och att vi får med alla på tåget.