Efter framgångsrika lanseringar i Västerås och Örebro är det nu Gävles tur att stå i rampljuset för Coops prismedvetna butikskoncept, X:-tra. Inom kort kommer Coop Fjällbacken att genomgå en förvandling och byta namn.

”X:-tras butikskoncept har verkligen fått medvind i dessa utmanande ekonomiska tider. Vi har lyssnat på våra medlemmar och kunder och ser fram emot att välkomna dem till vår nya butik – Coops första X:-tra i Gävle. I våra X:-tra-butiker, som erbjuder allt för vardagen, står priset alltid i fokus. Som kund kan du förvänta dig förmånliga priser varje dag,” berättar Marcus Forsberg, Affärsområdeschef på Coop Mitt.

X:-tra-butiken på Atlasgatan i östra Gävle blir den elfte i raden som öppnar under Coop Mitt och kommer att rymma ungefär 4500 artiklar i sitt sortiment. X:-tra är ett butiksformat på den svenska dagligvarumarknaden som i närbelägna bostadsområden sätter fokus på priset genom ett noga utvalt sortiment av välbekanta varor som täcker alla vardagliga behov. Butiken erbjuder också veckovisa specialerbjudanden och kampanjer för att ytterligare stärka det redan förmånliga prisutbudet.

”Det här är en viktig och efterfrågad satsning för oss, där vi ytterligare förstärker vårt erbjudande till medlemmar och kunder i området. Prisvärdering är centralt i samtliga våra butiker, men här ser vi en möjlighet att utvidga vårt spektrum och erbjuda ett butiksformat där vi arbetar med prisaspekten dagligen,” påpekar Magnus Wåhlander, VD för Coop Mitt.

Butiksformatet X:-tra – en del av Coop – är ett butikskoncept med sin egen sortimentsprofil, grafiska stil, kommunikation och butiksdrift. Konceptet firar nu sitt andra år på marknaden och räknar numera till cirka 60 butiker runt om i landet. Genom att vara en del av Coop kan X:-tras nya butiksformat dra fördel av Coops inköpsavdelnings förhandlingskraft och leverantörsrelationer.

Butikens öppettider sträcker sig från måndag till lördag, kl. 08:00-20:00, samt söndag kl. 10:00-20:00. Butikschefen är Egemen Ustun, en erfaren Coop-medlem med närmare sex års erfarenhet inom företaget. Under invigningsdagen kommer butiken att vara fylld med speciella öppningserbjudanden och möjlighet till fika.

Text: Jonny Bothin – Butiksnytt