Det är en vanlig missuppfattning att autentisk italiensk Bolognese eller pastasås kräver timtals förberedelser i köket. Faktum är att äkta italienare använder den smidiga tomatprodukten Passata, passerade tomater, för att snabbt skapa läckra rätter på bara några minuter.

Inför Världspastadagen den 25 oktober lanserar den italienska tomatproducenten Mutti sin Passata-produkt i en innovativ Tetra-förpackning med återförslutningsbar kork och certifieringen ”inga rester av bekämpningsmedel” – skräddarsydd för den moderna svenska livsstilen.

I Sverige har Muttis finkrossade tomater, Polpa, länge varit ledande inom tillagning av klassiker som bolognese, pastasåser och grytor, med en imponerande marknadsandel på 60%. I Muttis hemland Italien däremot, är det den snabba och bekväma Passata som regerar som den mest populära tomatprodukten, med en betydande marknadsandel på 60%. Passatan utmärker sig med sin silkeslena konsistens och distinkta söta smak, vilket har vunnit italienarnas hjärtan och gjort den till den bästsäljande tomatprodukten i alla kategorier. Den kräver endast några minuters tillagning, vilket gör den till det enklaste sättet att skapa snabba vardagsrecept med tomater.

Detta kan komma som en överraskning för de som har den konventionella uppfattningen att italiensk matlagning är tidskrävande, med bologneser som kokar i timmar för att vara ”autentiskt italienska”. Mutti utmanar denna uppfattning och öppnar svenskarnas ögon för Passata-produkten i en bekant och omtyckt Tetra-förpackning.

Hållbar förpackning och certifiering: ”Inga rester av bekämpningsmedel”

Förutom konsistens och smak väljer italienarna Passata för dess bekvämlighet och användarvänlighet. Med Passata kan man snabbt skapa läckra italienska rätter på bara några minuter. Kombinerat med Tetra Pak-förpackningen, som har sitt ursprung i Lund och fortfarande är det mest populära formatet bland svenska konsumenter, är Passata den perfekta produkten för en modern och hektisk livsstil. Lanseringen av Mutti Passata i Tetra-förpackning sammanfaller lämpligt nog med Världspastadagen den 25 oktober, en hyllning till allt som har med pasta att göra.

Pris och tillgänglighet

Mutti Passata i Tetra-förpackning kommer att finnas tillgänglig i svenska butiker från vecka 40 till priset av 22,90 kr.

Text: Jonny Bothin – Butiksnytt