ANNONS

För 50 år sedan startade Fernando Di Luca varumärket Zeta. Hans längtan efter mamma Theresas italienska mat blev helt enkelt för stor! Så i stället för att bara drömma om spaghetti al dente, tog han bit för bit det bästa av Italien till Sverige. Den goda olivoljan följdes av pastan, de solmogna tomaterna och italienska delikatesser som Parmesan och prosciutto. Den fantastiska smakresan är värd att fira, och därför gör man hela 2021 till en 50-årsfest. 

Historien om Zeta spänner från en ensam olivoljeflaska i hyllan i början av 70-talet till dagens drygt femhundra produkter från ett sextiotal livsmedelsproducenter. Det är en entreprenörsresa väl värd att fira. Inte minst för att Fernando Di Luca fått svenskarna att älska olivolja, pasta och all god, nyttig medelhavsmat nästan lika mycket som italienarna.

Åttiofyra år gammal är han fortfarande verksam i företaget, även om det i huvudsak är de tre barnen Christian, Gabriella och Paola som numera driver familjeföretaget vidare.

För att fira 50 år av fantastiska smakupplevelser gör man hela 2021 till ett jubileumsår med mängder av aktiviteter och erbjudanden. På zeta.nu/jubileum dukar man upp med mat och kunskap samt bjuder in till tävling om vem som vet mest om italiensk medelhavsmat. Fina priser är att vänta. Där tipsar de även om deras bästa smultronställen i Italien, från norr till söder, och hoppas att alla andra vill fylla på med sina.

Under 2021 förvandlas många av favoriterna inom Zetas sortiment till jubileumsprodukter. Med sin celestblå färg och guldfärgade sigill är de enkla att hitta i butik på profilerade gavlar, fristående exponeringar samt i hyllan. Håll också utkik efter deras jubileumsfolder med femtio av Zetas mest älskade recept. Matinspiration väl värd att spara.

ANNONS