ANNONS

Artistduon Klara & Jag och det ikoniska dryckesvarumärket FUN Light, grundat 1992, lanserar en webbshop från 90-talet – både i utseende och utbud. Samtidigt släpper de tillsammans en ny tolkning av 90-talsdängan “(Du är så) Yeah Yeah Wow Wow”. Detta görs för att fira att FUN Light fyller 30 år och för att hylla decenniet de kommer från i en modern tappning.


FUN Light, med sin klassiska slogan “den utan socker”, fyller 30 år och firar tillsammans med Klara & Jag, Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling – popduon som nyligen släppte den första delen av sitt andra album I stadens famn. 90-talets populärkultur står i fokus för firandet och inkluderar en nytolkning av Martin Svenssons “(Du är så) Yeah Yeah Wow Wow” samt att FUN Light och Klara & Jag lanserar en 90-talsinspirerad webbshop.

Webshopen går under namnet “Bring back the FUN from the 90’s” och är en anspelning på varumärkets slogan “Bring out the fun in water”. Webshopen består av ett kurerat och limiterat flöde av föremål som 90-talsdyrkare kommer älska: lavalampor, flipperspel,
Tamaguchis och CD-fodral. Dessutom kommer merch, sweatshirts och kepsar med starka 90-talsinfluenser säljas i webbshopen. Utseendemässigt är webshopen också en blinkning till 90-talet och internets begynnelse.

“Vi älskar 90-talet, trots att vi var unga då, och det har varit en ära att tillsammans med få FUN Light få göra detta. Martins originallåt gick varm under vår barndom och låtens energi går hand i hand med färgsprakande FUN Light. Vi hoppas att vår låt spelas flitigt i sommar och att folket uppskattar 90-talsföremålen som vi valt ut, säger Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling.

“FUN Light fyller 30 år i Sverige och vill fira detta genom en färgsprakande hyllning till årtiondet vi kommer ifrån. Vi bjuder in hela svenska folket på en energifylld nostalgitripp tillbaka till 90-talets höjdpunkter i en nutida tappning. Detta är tillägnat de som redan har en relation till 90-talet, men även för de som inte själva upplevt det utan har funnit tycke för årtiondet genom populärkulturen, säger Tilda Munkeschöld, Brand Team Manager, FUN Light.

Nytolkningen av “(Du är så) Yeah Yeah Wow Wow” släpps fredagen den 10 juni och “Bring back the FUN from the 90’s” öppnar samma dag kl 08.00. Priserna ligger mellan 30 och 300 kr och webshopen är live så långt lagret räcker – så spana in den redan nu.

ANNONS