Bagerikedjan Gateau inleder en expansion och öppnar en ny butik på ett högtrafikerat läge på Stockholms Centralstation. Med den nya butiken finns Gateau i fem städer med 33 butiker och säljer bröd till ett åttiotal utvalda livsmedelsbutiker.

Torsdagen den 29 augusti öppnar Gateau en ny brödbutik på ett strategiskt läge på Stockholms Centralstation.

– Butiken kommer att ligga på det som kallas Centrala Mellanplanet där alla pendeltågsresenärer passerar. Då väldigt många går förbi här räknar vi med att detta kommer bli ett av våra största lägen vad gäller omsättning. Det är mycket lyckosamt att vi lyckats säkra denna lokal och befästa vår starka position på den viktiga centralstationen, säger Johan Rosenblom, vd Gateau Sverige.

Butiksöppningen är en del av Gateaus tillväxtplan för att öka omsättningen med 50% de kommande tre åren. Framförallt är nya lägen i Stockholm och Malmöområdet, där många kunder rör sig, av intresse. Bland annat i närheten av de centrala delarna, urbana områden samt viktiga knytpunkter för trafiken. Arbetet för expansionen leds av Per Blomberg som nu går in i rollen som Head of Expansion på Gateau.

– Nu ökar vi takten och under 2019 kommer vi ha öppnat minst 5 nya butiker. En Gateaubutik kan vara allt emellan 20 till 200kvm beroende på antal sittplatser. Man kan därmed anpassa sig efter den lokala marknadens behov, säger Per Blomberg.

Gateau är främst kända för sina surdegsbröd, kaffebröd, eleganta tårtor och franska bakverk av högsta kvalitet samt sin yrkeskunniga personal. Den nya butiken på Stockholm Centralstation kommer även att erbjuda ett stort urval av take away produkter med allt ifrån färska smörgåsar och yoghurt till kalla och varma drycker.

Butiken ligger på Stockholms Centralstation, Centrala Mellanplanet, och kommer att ha öppet mån-fre 06.30-20.00, samt lör-sön 08.00-18.00.