Hemköps vd Thomas Gäreskog kommer att lämna sin nuvarande roll när en efterträdare har tillträtt.

Hemköps vd Thomas Gäreskog som kommer att lämna posten.

Thomas Gäreskog kommer att efter 7 år i rollen som vd för Hemköpskedjan AB att lämna sitt uppdrag. Thomas stannar kvar i rollen som vd för Hemköp fram till dess att ersättare har rekryterats och tillträtt. Därefter kommer Thomas att arbeta inom Axfoodkoncernen i specifika affärsutvecklingsprojekt.

Läs också: Hemköp öppnar ny butik vid Selma Lagerlöfs torg

– Jag kommer planenligt att fortsätta stärka Hemköps erbjudande och koncept tills min efterträdare är på plats och ser fram emot att därefter kliva in i en ny roll och bidra med min erfarenhet till Axfoodfamiljens utveckling, säger Thomas Gäreskog.

Processen avseende rekrytering av ny vd för Hemköp påbörjas nu.

Klas Balkow, vd och koncernchef Axfood Foto: Fond och Fond.

– Under Thomas ledning har Hemköp växt med lönsamhet i en alltmer konkurrensutsatt och snabbt föränderlig marknad. Vi är eniga om att tiden är rätt för Thomas att anta nya uppdrag. Samtidigt som rekryteringen av kommande vd för Hemköp inletts säkerställer vi att beslutade utvecklingsplaner genomförs enligt plan. Jag är tacksam för att Thomas kommer att fortsätta att bidra med sin kompetens och långa erfarenhet till hela Axfood-familjens affärsutveckling, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.