Gerhard har 25 års erfarenhet från ledande befattningar inom näringslivet, bl.a. på Tempur Sverige, Arla Foods och Arvid Nordkvist. Via en rad förvärv och ett starkt ledarskap som vd på Kavli, ökade han omsättningen från 400 miljoner till en miljard kronor, vilket var en av de bästa i Sverige inom branschen. Norrmejeriers styrelse och ordförande Göran Olofsson känner sig mycket nöjda med valet av föreningens nya vd.

– Jag är rörd över det enorma intresset för vd-tjänsten och jag känner mig trygg i att Gerhard ska ta över ledarskapet för Norrmejerier. Han kommer in med imponerande erfarenhet och har en unik känsla för att leda organisationer med passion och empati där medarbetare och ägare känner sig inkluderade. Vi ser fram emot att arbeta med Gerhard.

Under sina 11 år som vd på Kavli lanserade Gerhard Bley begreppet empatiskt ledarskap i sin bok ”Instinkt eller insikt – bättre resultat genom empatiskt ledarskap”, vilket han idag sprider via utbildningar, föreläsningar och som mentor till andra ledare. Boken innehåller samlade personliga och yrkesrelaterade erfarenheter som han tar med sig i sitt nya uppdrag på Norrmejerier.

– Jag är född och uppväxt i Sundsvall och Västerås och har alltid drömt om att komma närmare mina hemtrakter norrut och jag brinner för det genuina, svenska och naturen. Därför är jag väldigt tacksam att få möjlighet att leda Norrmejerier som en viktig aktör för ett levande landskap och närproducerade, kvalitativa livsmedel, säger Gerhard Bleysäger Gerhard Grey

Krister Zackari avslutade sitt uppdrag som vd den 30 juni. Daniel Edblom, CFO, är sedan tidigare utsedd som tillförordnad vd och kommer leda Norrmejerier fram till dess att Gerhard Bley tillträder, senast den 1 oktober 2022.